Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:40

ZÜBEYDE HANIM ÜÇLER İLKOKULU’NDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

ZÜBEYDE HANIM ÜÇLER İLKOKULU’NDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Son Güncelleme :

30 Ekim 2019 - 17:31

227 views

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü münasebeti ile Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu’nda kutlama programı düzenlendi.
Program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kutlamaya ilişkin öğrenciler marş ve şiir dinletisi gerçekleştirerek dans gösterileri yaptılar.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Hasan Hüseyin Aktaş gerçekleştirdi.
Aktaş, ”Cumhuriyetin geçmişle geleceği birleştirip, milli birlik ve kardeşliği derinleştirip kökleştireceği muhakkaktır” diyerek konuşmasının devamını şöyle sürdürdü;”Büyük Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kahramanlarını ve aziz şehitleri hürmet ve rahmetle anıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti’nin muazzam bir feragat kültürünün, muhteşem bir mücadele kudretinin hem mahsulü hem de maddi ve manevi ihtişamı üzerine kurulmuştur.
Türk milletinin istiklal ufkunu perdeleyen, hürriyet onurunu pençeleyen her türlü saldırılara kahramanca direndiğini, nihayetinde kurtuluş destanını şehit ve gazilerin fedakarlıklarıyla yazdığını ve gururla yaşadığını ifade etmek isterim.
İşgal ve esarete boyun eğmeyen aziz milletimiz, Cumhuriyet’in fazilet ve fikriyatıyla geleceğin yol haritasını çizmiş, geçmişin ilham ve muzaffer ruhuyla mücadele azmini kamçılamıştır.
Özellikle vurgulamak isterim ki Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. 29 Ekim 1923 tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İMANIN VE YILMAZ İRADENİN ESERİDİR”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” sözleriyle mana ve muhtevasını özetlediği Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberliğin güvencesi haline geldiğini vurgulamak isterim.
Milli Mücadele’nin taçlanmış ve gönüllere taht kurmuş hali olan Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayarak egemenliğin sahibini tescillemiştir.
Elbette Cumhuriyet’in taşıdığı anlam ve benimsediği ilkeler cumhurun duruş ve ruhunda bütünüyle mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti bağış, lütuf veya hediye değildir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.