İSTİHDAM OLANAKLI KURS ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:08

İSTİHDAM OLANAKLI KURS ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU

İSTİHDAM OLANAKLI KURS ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU
Son Güncelleme :

05 Nisan 2019 - 17:43

313 views

Türkiye Beyazay Derneği Amasya Şubesi, Sevgican Anadolu Engelliler Derneği, İŞKUR ve üniversitemiz iş birliğiyle engelli bireylere yönelik düzenlenen ‘Pastacı Yardımcılığı’ ve ‘Elektrik Pano Monitörlüğü’ eğitimi kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, İŞKUR Müdürü Osman Yılmaz, Beyazay Derneği Amasya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ünal Kurt da katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle kursiyerlerimize başarı belgeleri takdim edildi. Kursiyerlerimiz ayrıca cüppe giyerek kurstan mezun olmanın sevincini yaşadılar.
Kursiyerlere başarı belgelerini veren Rektörümüz Orbay; dezavantajlı bireylerin eğitim ve çalışma yaşamlarını daha iyi şartlarda ve başkalarına muhtaç olmadan sürdürmelerini sağlayan projelere desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Laboratuvarları ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı laboratuvarlarında, üniversitemiz akademisyenlerince yürütülen proje, dezavantajlı bireylerin yaşama katılması ve meslek öğrenmesi bağlamında önem taşıyor.
Türkiye Beyazay Derneği Amasya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ünal Kurt, kursiyerlerin kurs süresince servis araçlarıyla evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakıldıklarını, kursiyerlere günlük net 35 lira harçlık verildiğini belirtti. Kurt; kursiyerlerin yaklaşık yedi ay boyunca üniversitemiz öğrencileriyle mükemmel bir ortam paylaşımı yaptıklarını ve aralarında güçlü bir sosyal diyalog sağladığını kaydetti.
Kurt; Elektrik Pano Montörlğü eğitimlerinin Teknoloji Fakültesi Laboratuvarlarında Dr. Öğretim Görevlisi Cenk Gezegin tarafından verildiğini, kursu tamamlayan dokuz kişiden en az dördünün SİLVERLINE A.Ş’de istihdam edileceğini söyledi. Sevgican Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail İlmaz ise Pastacı Yardımcılığı eğitimlerinin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı laboratuvarlarında yürütüldüğünü, on kursiyerin eğitimlerden yararlandığını ve bir kısmının önümüzdeki günlerde istihdam edileceğini belirtti. Kursiyerler ise engelli bireylerin hayata katılma noktasında kendileri için çok değerli olan bu tarz projelerin artarak devam etmesini ve istihdam olanaklarının artırılmasını istediler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.