Amasya Gazetesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:45

‘VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU’ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

‘VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU’ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
Son Güncelleme :

25 Mart 2020 - 12:50

239 views

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yönelik sokağa çıkma yasağı kapsamında özellikle tek başına yaşayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyon toplantısı Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.
65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlarımızın 21 Mart saat 24.00 itibariyle ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanmasının ardından özellikle tek başına yaşayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyon toplantısı Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, il yöneticileri, belirlenen kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, AFAD, Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Covid-19 adı verilen Koronavirüs salgınında en temel risk unsurunun toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan insanların üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit ettiğini belirten Vali Dr. Osman Varol, devletimizin tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için zorunlu ihtiyaçların temin noktasındaki umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere birçok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaştığını, yaşanan salgının biran önce engellenmesi için alınan önlemlere tüm vatandaşları

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.