GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİMİZ BU SENE DE HALKIMIZIN YOĞUN İLGİSİ İLE İZLENDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 13:57

GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİMİZ BU SENE DE HALKIMIZIN YOĞUN İLGİSİ İLE İZLENDİ

GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİMİZ BU SENE DE HALKIMIZIN YOĞUN İLGİSİ İLE İZLENDİ
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2018 - 8:13

356 views
Valimiz Dr. Osman VAROL, ilimizde her yıl Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşlerini izledi.
12 Haziran Stadyumundaki Karakucak Güreşleri final programında Valimiz’in yanı sıra Amasya Milletvekili Mustafa Levent KARAHOCAGİL, Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, İl Emniyet Müdürü Fahri BULUT, diğer kurum müdürleri ve vatandaşlarımız bulundu. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar, sporcuların çekişmeli performanslarıyla büyük ilgi gördü.
Güreşlere ülke çapındaki başpehlivanların yanı sıra farklı kategorilerde birçok güreşçi katıldı. Müsabakaların sonucunda Fatih ATLI adlı güreşçimiz birinci, Ahmet SERBEST adlı güreşçimiz ikinci oldu. Ali Rıza KAYA ve Mustafa CEBECİ adlı güreşçilerimiz ise üçüncülüğü paylaştılar.
Müsabakaların sonunda başarılı pehlivanlara ödüllerini vererek tebrik eden Valimiz Dr. Osman VAROL güreşin ata sporumuz olduğunu ifade ederek, karakucak güreşinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu etkinliklerin önemli olduğunu belirtti. Etkinlik protokol üyeleri ve güreşçilerimizin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.