YÜZME BİLMEYEN KALMASIN - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:37

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN
Son Güncelleme :

24 Aralık 2019 - 8:45

184 views

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde uygulanan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle ilimizde binlerce öğrenciye yüzme öğretiliyor.
Proje ile öğrencilerin tamamına hem vücut gelişimi, hem de psikolojik olarak insan sağlığına birçok faydası bulunan yüzme sporu öğretilerek sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde devam eden Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yüzme havuzunda ilkokul öğrencilerine yüzme öğretildiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç, “Belirli periyotlar halinde bir ay boyunca beden derslerinde havuza getirilen öğrenciler, burada uzman antrenörler eşliğinde hem beden derslerini bu havuzda işliyor hem de yüzme öğreniyor. Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında başlatılan projeyle eylem planının sonuna kadar Amasya’daki bütün çocukların kademeli olarak yüzme öğretilmesi hedefliyoruz. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 8000 gencimizin yüzme öğrenmesi planlanıyoruz” dedi.
Yüzmenin en çok önerilen branşlardan biri olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Kılıç, “Yüzme özellikle çocukların kemik ve kas gelişimine büyük katkı sağlar, vücut esnekliğini artırır. Onlarca faydası bulunan yüzmeyi öğrenen çocuklar hem sağlık için spor yapıyor, hem de eğleniyor, stres atıyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.