Yeşilırmak Şişirme Projesi Test Aşamasını Başarı İle Geçti - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:22

Yeşilırmak Şişirme Projesi Test Aşamasını Başarı İle Geçti

Yeşilırmak Şişirme Projesi Test Aşamasını Başarı İle Geçti
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2018 - 8:58

245 views

 

  Amasya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Amasya turizmine büyük katkı sağlayacak olan Yeşilırmak Şişirme Projesi ilk test aşamasını başarı ile geçti.

  Yeşilırmak Şişirme Projesi’nin test aşamasını başarı ile geçtiğini Belirten Belediye Başkanımız Cafer Özdemir ; ‘ Altına imzasını attığımız her büyük projeyi söz verdiğimiz gibi en kısa zamanda tamamlayarak Amasya’mıza kazandıracağız.

 

Uzun yıllardan beri bir hayal olarak değerlendirilen projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Yeşilırmak üzerine yerleştirdiğimiz  şişirilebilir kauçuk bent sayesinde İstasyon Köprüsü’ne kadar olan mesafede ırmak seviyesini aynı düzeyde tutacak ve durgunlaştıracak. Durgunlaştırılan ve akı debisi kontrol altına alınan su üzerinde turistik amaçlı kayıklar Yeşilırmak üzerinde tur düzenleyebilecekler. Yeşilırmak’ın 150 metrelik bölümünde karşılıklı seyir terasları, tarihi dokuya uygun seyir kuleleri, dinlenme mekânları ve gezi yolları hazırlanacak. Şişirilen ırmak suyundan aynı zamanda elektrik enerjisi de elde edilecek’. dedi

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.