YAYA GEÇİTLERİNDE KAMERALI DENETİM - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:16

YAYA GEÇİTLERİNDE KAMERALI DENETİM

YAYA GEÇİTLERİNDE KAMERALI DENETİM
Son Güncelleme :

26 Kasım 2019 - 16:28

179 views

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde trafikte kazaların önlenmesi ve yaya bilincinin arttırılması kapsamında, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ projesi çerçevesinde denetim gerçekleştiriyor.
Kent merkezindeki en yoğun cadde olan Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde konuşlanan ekipler, sivil ihbarlı yaya denetim uygulaması yaptı.
Amasya’da yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen araçları kamera ile tespit ederek cezai işlem uygulanıyor.
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehir merkezindeki muhtelif cadde üzerinde bulunan yaya geçidinde uygulama yapıyor.
Başta Okul çıkışındaki yaya geçitleri olmak üzere şehrin işlek cadde üzerinde bulunan yaya geçidlerinin etrafında bulunan sivil trafik polis ekipleri, yaya geçidinden geçerken yayalara yol vermeyen sürücüleri kayıt altına alırken, araç plakasını da ceza uygulaması yapılıyor.
Bu uygulama ile yaya geçitlerinde, kameralı denetim dönemi de başlarken, kamera ile kayıt altına alınan araçları durduran resmi ekipler, araçların sürücülerine, yayalara yol vermemesi nedeniyle cezai işlem uyguluyor.
Uygulamaların devam edeceği bildirildi.
“Uygulamaları gayet yerinde buluyoruz”
Yapılan uygulama ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan bir araç sürücüsü, “Kazaların önlenmesi amacıyla yapılan yaya denetim uygulamalarını gayet yerinde buluyoruz. Ama yayalarımızın da buna dikkat etmesi gerekiyor. Yayalar da yaya geçitlerini kullansalar ve ışık bulunan yerlerde araçlara yol verseler daha güzel olur. Çünkü, yayalar yaya geçidi dışındaki her yerde geçiyorlar. Onlar da trafiğe riayet etse daha güzel olur” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.