“ÜLKEMİZİN GERÇEK MİMARI SİZLERSİNİZ” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:12

“ÜLKEMİZİN GERÇEK MİMARI SİZLERSİNİZ”

“ÜLKEMİZİN GERÇEK MİMARI SİZLERSİNİZ”
Son Güncelleme :

23 Kasım 2019 - 11:46

125 views

Ak Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir mesaj yayınlayarak, Ülkemizin gerçek mimarı sizlersiniz dedi.
Milletvekili Karahocagil mesajında şunları kaydetti: “Sizler, hayatımızın mihenk taşı, olmazsa olmazlarımızdansınız. İlk öğretmen Hz. Adem’den bugüne kadar gelen bu kutsal mesleğinizin hammaddesi, hep insan oldu ve sizler başlı başına bir amaç olmaktan öte insanları gayelerine ulaştıran bir vasıta görevi gördünüz. Sizler, Hz. Ali’nin ifadesi ile ilim kapısının anahtarlarısınız. Mesleğinizi yaparken sabrı o geniş hoş görüşünüzün içinde yaşayan ve yaşatan bir abide oldunuz. Zamanın değer yargılarıyla çatışmadan, anlaşmazlıklara karşı daima uzlaşmacı yaklaşımlar getirerek, karakteri sağlam nesiller yetiştirmeye gayret ettiniz ve böylece toplumdaki görevinizi hakkıyla yerine getirdiniz.
Öğretmen, içinde yaşadığı toplumun insanlarını bilgisizlik ve cehaletin koyu bataklığından aydınlığa ve uygarlığa çıkarmak için uğraş verenin adı olmuştur. Işığın karanlığı, hareketin durgunluğu ve uyanıklığın uykuyu gidermesi gibi, öğretmen de o kutlu gölgesiyle bilgisizliği, cehaleti, geri kalmışlığı gidermektedir. Onların gönüllerini, ufuklarını açmaktadır. Biz onlara çok ama çok şey borçluyuz. Öğretmenlerimiz, bizlerin gönlünde hep Mevlâna’nın, Yunus’un sevgi bahçelerinden inciler döken; Itri’nin bestelerinden Aşık Veysel’den güller deren hisler oldu. Onlar, aziz yurdumuza nice Alparslanlar, Fatihler, Yavuzlar yetiştirdiler.
Toplumun gerçek mimarı, sadakatin eşsiz örneği, her türlü zorluğa sabreden ve milletin istikbalinin garantiye alınması konusunda durmadan koşan aziz öğretmenlerimiz!
24 Kasım Öğretmenler Gününüzü yürekten kutluyor, halen görevi başında olan öğretmenlerimize hayırla geçen bir ömür dilerken, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.” Diye konuştu

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.