Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası Sona Erdi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:04

Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası Sona Erdi
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2018 - 9:14

327 views
  1. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası Amasya’da sona erdi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun organize ettiği, Amasya Spor Salonu’nda iki gün süren şampiyonaya Türkiye, AzerbaycanKazakistanIrakİranSuriyeBangladeşPakistanRusyaTunus ve Dağıstan‘dan 480 sporcu katıldı.

Şampiyona sonrasında 144 sporcuya kupa ve madalyaları törenle takdim edildi.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, gazetecilere yaptığı açıklamada, seyir zevki çok yüksek olan müsabakalar oynandığını söyledi.

Bu sporda hayat felsefesi kazanmanın önemli olduğunu vurgulayan Kodek, “11 ülke burada şampiyonaya katıldı. Sporcuların hepsi ahlaklı ve disiplinli. Biz de Amasya olarak misafirlerimizi rahat ettirmek için elimizden geleni yaptık.” diye konuştu.

İran Wushu Federasyonu yetkilisi Muhammed Mansurifard ise “Burada oynanan müsabakalardan çok memnunum. İran ve Türkiye arasındaki dostluk daha iyi oluyor. Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’deki arkadaşlarımızla olan kardeşliğimizi düşünüyoruz. Türk milletine teşekkür ediyorum, bize burada misafirperver bir şekilde davrandılar.” ifadelerini kullandı.

Kadınlar 50 kiloda birinci olan 18 yaşındaki milli sporcu İrem Gülsüm Sayın da müsabakaların çok çekişmeli ve eğitici geçtiğinin altını çizerek, “Buradaki maçlar bizim için çok önemliydi. Birinci oldum, mutluyum. Gelecekte ülkemi daha iyi yerlere taşımak istiyorum.” dedi.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.