TESADÜFEN BAŞLADI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:01

TESADÜFEN BAŞLADI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

TESADÜFEN BAŞLADI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2019 - 10:18

460 views

Amasya’da Taekwondo Poomse sporuna 2010 yılında tesadüfen başlayan Sümeyye Şentürk (21), 2 kere Avrupa ikincisi bir kere dünya beşincisi oldu.
Erkek kardeşi Emre Şentürk’ü Taekwondo Poomse sporuna yazdırırken Sümeyye’yi de haberi olmadan bu spora yazdırdılar. Erkek kardeşini izlemeye gittiğinde kendinin de bu spora yazdırıldığını öğrenen Sümeyye Şentürk, sayısız Türkiye şampiyonluğu, 2 kere Avrupa ikinciliği ve 1 kere de dünya beşincisi oldu.
2010 yılında Taekwondo Poomse sporuna başlayan ve 2 yıl ara veren Milli Sporcu Sümeyye Şentürk, “Normalde kardeşimi yazdıracaklardıTaekwondoya, ben onu izlemeye gelmiştim. O ara onun vesilesiyle beni de yazdırdılar. Daha sonra iki yıl devam ettim, iki yılda bir ara verme sürecim oldu. Tekrar başladığımda yeni yeni dereceler elde etmeye başladım. Normalde bırakmadan önce hiç derecem yoktu. Şu an devam ediyorum. 2017 yılında Rodos’ta yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa ikincisi oldum. Bu yıl Türkiye’de yapılan Avrupa Şampiyonasında ikinci Avrupa ikinciliğimi elde ettim. 2 kere Avrupa ikinciliğim, 1 kere dünya beşinciliğim var. Tesadüfen başladım, tesadüfen başladıktan sonra bir sürü Türkiye şampiyonluğu, 2 kere Avrupa ikinciliği, bir kere dünya beşinciliği elde ettim. Mutluyum, inşallah devamını diliyorum.” dedi.
Sümeyye Şentürk’ün hedefi, 2020’de yapılacak dünya şampiyonasına gidebilmek, orada derece elde edebilmek, madalya alabilmek en büyük hedefi olduğunu belirtti.
Sümeyye Şentürk’ün erkek kardeşi Emre Şentürk (18), “Beni yazdırırken tesadüfen ablamı da yazdırdılar. Ablam daha yetenekli çıktı benden, kendisi Avrupa ikincisi oldu, 2 tane Avrupa ikinciliği var. Dünya beşinciliği var. Her sene Türkiye Şampiyonasında birinci oluyoruz takımda. Böyle gidiyor.” diye konuştu.
Her gün Hamit Kaplan kapalı spor salonunda antrenmanlara ara vermeden çalışan Sümeyye Şentürk, 2020 yılında yapılacak dünya şampiyonasında derece yaparak madalya almayı hedefliyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.