“TEMİZ İNSAN, TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ KÖY” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:16

“TEMİZ İNSAN, TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ KÖY”

“TEMİZ İNSAN, TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ KÖY”
Son Güncelleme :

09 Ekim 2019 - 15:43

338 views

Amasya İl Özel İdaresine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, köylerimizde evsel katı atık toplama faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmektedir.

İlk olarak 2015 yılında hazırlanan proje dâhilinde, Amasya il genelinde 4 kamyon ve 100 köy ile hizmete başlanmış, zaman içerisinde hizmet alanını ve iş hacmini genişleten İl Özel İdaresi, 2019 yılı itibariyle il sathına yayılan hizmette 372 köyde yani Amasya ilinin tüm köylerinde evsel katı atıkların toplatılması projesini emin adımlarla yürütmeye devam etmektedir.

Projesini 12 çöp kamyonu ve 1adet transfer aracı olmak üzere toplam 13 adet araç ile sürdüren ekipler, il geneli için yapılan programlar dâhilinde toplanan evsel katı atıkları AKAB tesislerine teslim etmektedir. İl Özel İdaresi 13 şoför ve 25 personel ile evsel katı atık hizmetlerini yerini getirirken, bugüne kadar (Eylül ayı itibariyle) yaklaşık 7.140 ton evsel katı atık toplatılarak AKAB tesisine teslim edilmiştir.

Genel Sekreter Erdin Acar, “Temiz insan, Temiz çevre, Temiz köy” sloganı ile başladığımız projemizde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın daha temiz ve daha hijyenik ortamda yaşamalarını hedeflemekteyiz” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.