SARI, PROJELERİNİ KANAL 7 AVRUPA KANALINA ANLATTI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:43

SARI, PROJELERİNİ KANAL 7 AVRUPA KANALINA ANLATTI

SARI, PROJELERİNİ KANAL 7 AVRUPA KANALINA ANLATTI
Son Güncelleme :

01 Şubat 2021 - 13:04

882 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, göreve geldiği gün bu yana hayata geçirdiği ve planladığı projelerini Kanal 7 Avrupa kanalında “Meltem’le Zirvedekiler” programına anlattı.Amasya için kurduğumuz hayallerini, Hayata geçirdiği ve planladığı önemli projelerini Kanal 7 Avrupa kanalında “Meltem’le Zirvedekiler” programına anlatan Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları söyledi; “Öncelikle köprü projemizle çalışmalarımıza start verdik. İlimizde bulunan Cumhuriyet dönemine ait köprümüzü Prag’tan esinlenerek, yeniledik. Bunun dışında Kent meydanını, Serçoban Hz’lerin alanını şehrimize yakışır şekilde yeniledik. Amasya’mızın asfaltlanmayan hiçbir noktasını bırakmadık. Belediye binamızı otel yapıyoruz. Kültür merkezimizin üzerine bir kat daha çıkarak hizmet binamızı o bölgeye taşıyoruz” dedi.

‘AKDAĞ SUYU AMASYA’YA HAYIRLI OLSUN’
İçme ve sulama suyunu Amasya’ya kazandırdıklarını söyleyen Başkan Sarı konuşmasının devamında; “1990’lı yıllarda suyun çalışması yapılmış, 1994 yılında rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş Bey tarafından suyun şehrimize verilmesi sağlanmış. Buradan gittiği gün Başbuğumuz rahmeti rahmana kavuşmuş. Yani bu alanda 469 litre saniye de suyumuz bulunuyor. Ne olduysa olmuş, 2010 yılında Amasya’nın suyuna ipotek konmuş, suyu kesilmiş ve açılan 26 kuyudan Amasyalı su içmeye mahkum bırakılmıştır. Bizde yaptığımız çalışma ile hakkımız olan Akdağ suyunu bu şehre kazandıracağız dedik. Ve Akdağ suyunu Amasya’mıza tekrar getirdik” diye konuştu.

‘İÇME SUYUNU YÜZDE 50 UCUZLATTIK’
01.01.2021 tarihinden itibaren içme suyunda yüzde 50 indirime gittiklerini belirten Sarı; “Ocak 2021 tarihi itibariyle tüm musluklardan akan içme suyunda yüzde 50 indirim yaptık. Bu çalışmamızdan dolayı vatandaşlarımızdan bir hayli teşekkür mesajları alıyorum. Bir vatandaşımız 91 lira gelen su faturasının 28 lira geldiğini bana iletti. Yani vatandaşımızın evine ekmek götürmesine de vesile olduk” şeklinde konuştu.

‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ PANDEMİ SÜRECİNDE DE DEVAM ETTİRDİK’
Pandemi döneminde sosyal belediyecilik anlamında tam yol ileri diyerek devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Sarı; “Bu dönemde çalışmalarımızı durdurmanın yanında aktivitelerimizi daha da artırdık. Bu süreçte vatandaşlarımıza 23 Nisan, ramazan, yılbaşı kutlamasını üstü açık otobüs ile her evin önüne giderek konserler verdik. Pandemi sürecinin ilk haftasında Türkiye’de ilk defa bir milyon maskeyi üreten biz olduk. Vatandaşlarımıza bu süreçte5670 bin maske dağıtımı gerçekleştirdik. Şehrin her bölgesinde İlk dezenfekte çalışmalarını başlatan ve uygulayan yine biz olduk. Bu yaptığımız çalışmalara bu dönemde 13 milyon lira harcama yaptık” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.