“SANDUK İLE SANDUKA” TİYATRO OYUNU İLGİ İLE İZLENDİAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:22

“SANDUK İLE SANDUKA” TİYATRO OYUNU İLGİ İLE İZLENDİ

“SANDUK İLE SANDUKA” TİYATRO OYUNU İLGİ İLE İZLENDİ
Son Güncelleme :

30 Kasım 2019 - 12:08

256 views

Amasya’nın duayen tiyatrocusu Ömer Baş anısına hazırlanan “Sanduk ile Sanduka” tiyatro oyunu vatandaşın beğenisine sunuldu.
Mehmet Hopal’ın yazdığı, Yavuz Çetin ve Orhan Bol gibi usta isimlerin oynadığı oyun iki gün üst üste Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelendi.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı, İl Milli Eğitim Müdürü İlker Kösterelioğlu ve Başkan Sarı’nın Baş Danışmanı Ahmet Yenihan da oyunu izleyenler arasında yerini aldı.
Oyun öncesi açılış konuşması yapan Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muammer Tufanoğlu, merhum tiyatro hocası Ömer Baş’ın hayatını ve tiyatroya yetiştirdiği oyuncuları anlattı.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da Amasya halkının sanata ve kültüre son derece önem verdiğinin altını çizerek, “Şehirleri sadece yollar yaparak, binalar inşa ederek, ayakta tutmak mümkün değildir. İşte burada sanat ve sanatçı devreye girer. Bu anlamda sanat dediğimizde rahmetli Ömer Baş gibi önemli değerlere sahip olabilmek gerekir. Rahmetli hocamızı bizler yakından tanıdık, çoğunuzda yakından tanıyorsunuz. Bizim gençlik yıllarımızda teşkilatımızın sosyal faaliyetlerinin birim sorumlusuydu. Bu görevi her yaşta ifa etti. Onun için tiyatro olmazsa olmazdı. Milli hassasiyetlere çok önem verirdi. Onun gibi tiyatroya aşık öğretmenlere, onun gibi şehrini ve yaşadığı coğrafyayı düşünen sanatseverlere, onun gibi ülkesine dair kaygıları olan idealist bireylere bundan sonra da sahip çıkmamız gerekir” diye konuştu.
Başkan Sarı, konuşmasının ardından kıymetli merhum Ömer Baş hocanın ailesine, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle 26-27 Kasım 2019 tarihlerinde sahnelenen “Sandık ile Sanduka” isimli tiyatro oyununa yapmış olduğunuz katkılarınızdan ötürü teşekkür ederim yazılı ve oyunun afiş resmi olan bir tablo hediye etti.
Ardından tiyatro oyunu protokol ve katılımcıların beğenisine sunuldu. Çok beğenilen ve ayakta alkışlanan oyun sonrası Başkan Sarı ve protokol üyeleri emeği geçenlere plaket takdiminde bulundular. Hatıra fotoğrafı çektirilmesi sonrası ise program son buldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.