RENGARENK YUVA YAPTILAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:58

RENGARENK YUVA YAPTILAR

RENGARENK YUVA YAPTILAR
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2020 - 9:59

147 views

Boyama etkinliğinde çocuklar aileleriyle birlikte kuşlara rengarenk yuva yaparak moral buldular.
Ormanlar; İnsanlar için oksijen, enerji, motivasyon, mutluluk kaynağı ve yaşam alanıdır.
Orman, ekosistemin devamını sağlayan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişki kurduğu barınma alanıdır.
Bu yüzden gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakabilmek için onlara ormanları anlatmalı ormanlarımızı korumayı öğretmeli, orman zenginliğini daha da genişletmek ve ekosistemi korumak için elimizden geleni yapmalıyız.
Kovid 19 salgını nedeniyle virüsten korunmak için insanların kendilerini tehlikelerden izole ettiği, sosyal mesafe kurallarının yaşamamızı etkilediği bugünlerde ormanlarımızın değeri ve insan psikolojisine yaptığı olumlu katkıları her geçen gün daha çok hissedilir hale geldi.
Amasya orman Bölge Müdürlüğü kampüs olanı bu zor günlerde çocuklara dinlenme ve oyun alanı oldu.
Amasya Orman İşletme Müdürlüğünün organizasyonuyla virüsten korunma tedbirleri gözetilerek düzenlenen boyama etkinliğinde çocuklar aileleriyle birlikte rengarenk boyayıp üzerlerine isimlerini yazdıkları kuş yuvalarıyla doğaya katkı sunmanın mutluluğunu yaşadılar.
Boyalı kuş yuvaları, orman varlığına zarar veren böceklere karşı ağaçlara asılarak, bu tür böceklerle beslenen kuş türlerine ev sahipliği yapacaklar.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.