OTOMATİK HİJYEN PASPASI ÜRETİLDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:14

OTOMATİK HİJYEN PASPASI ÜRETİLDİ

OTOMATİK HİJYEN PASPASI ÜRETİLDİ
Son Güncelleme :

24 Nisan 2020 - 12:12

251 views

Şehit Gültekin Tırpan MTAL otomatik beslemeli hijyen paspası üretti.
Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarımızın yeni nesil corona virüse (Covid-19) karşı yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisi eklendi.
Milli Eğitim Bakanlığının Covid-19 önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları çerçevesinde temizlik ve dezenfeksiyon alanında İlimiz Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce cansız yüzeylerde 12 saate kadar kalabileceği belirlenen Covid-19 virüsünün ayakkabı ile taşınmasını engellemek amacıyla Otomatik Beslemeli Hijyen Paspası üretildi.
Ayakkabı temizliğinde kullanılan paspasların niteliğini arttırmak, virüsün ayakkabı tabanı ile taşınmasının önüne geçmek amacıyla yapılan çalışma hakkında bilgi veren İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, “Corona virüsünün bulaşma riskini azaltmak amacıyla Bakanlığımızca yürütülen Ar-Ge çalışmaları devam ederken özellikle Mesleki ve Teknik Eğitim okullarımızın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu kapsamda İlimiz Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Koray ÖRS’ün liderliğinde öğretmenlerden oluşan bir ekip ile önemli bir çalışmaya imza atıldı. Bu bağlamda gerek probleme dayalı inovatif çözümler geliştirmek gerekse de ihtiyaç duyulduğunda imkan verildiğinde topluma yönelik meslek liselerimizin gelişim odağı olma yönünde örnek gösterilebilecek bir calisma ortaya koyulmuştur. Otomatik Beslemeli Hijyen Paspası ile virüsün yayılmasının engellenmesine yönelik çalışmaları için emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.