ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK DESTEK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:43

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK DESTEK

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK DESTEK
Son Güncelleme :

25 Aralık 2019 - 14:39

125 views

İlyas ilkokulu’ nun Teknoloji ve Tasarım öğretmeni çocuklara hayvan sevgisini ve sorumluluğunu aşılamak için umut verici bir proje düzenledi. Proje kapsamında barınaktan köpek sahiplenildi. Susam adını verdikleri yetişkin köpek için, öğrencilerle birilikte tamamı atık malzemelerden oluşan bir kulübe yapıldı.
Projeyi düzenleyen Kezban öğretmen,
“Çocukların sokak hayvanlarına karşı duyarlı bir birey olmalarını nasıl sağlarız, aynı zamanda çocukları ileride barınaktan hayvan alma konusunda nasıl bilinçlendirebilirizin pratiği oldu bu proje.
Okulumuzun bahçesinin de hayvan bakımı için uygun olduğunu gördük. Aslında burada hem barınaktan hayvan sahiplenerek, çocuklara ilerki yaşamlarda evcil hayvan sahiplenecekseniz önce barınaklara gidip , o zor koşullarda yaşamını sürdüren hayvanları sahiplenmelisiniz bildirimi vermek, hem de çocuklara hayvan sevgisini ve sorumluluğunu pratik ederek kazandırmak istedik. Çocuklar burada bir hayvanla sevgi bağı oluşturmayı, onunla ilgilenerek sorumluluk almayı, empati kurmayı bilinç edinecekler. Çocuklar köpeğimizin bakımı, beslenmesi, gezdirilmesi gibi çalışmalarla yanlız sorumluluk ve sevgi kazanmayı değil, diğer canlılarla dünyayı ortak kullanmayı, onlarla yaşamı paylaşmayı da öğrenmiş olacaklar.”
Her gün bir öğrencinin besleyip, gezdirdiği susam için öğrencilerden Mustafa, ” Bakım sırası bana geldiğinde, mamasını kabına koyuyorum. Susam mutlu oluyor, kuyruğunu sallıyor, garip sesler çıkarıyor ben mutlu olduğunu düşünüyorum. Ben de mutlu oluyorum

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.