MÜFTÜ AYVAZ: AMASYA TÜRKİYE’NİN MAYIS'IDIR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:40

MÜFTÜ AYVAZ: AMASYA TÜRKİYE’NİN MAYIS’IDIR

MÜFTÜ AYVAZ: AMASYA TÜRKİYE’NİN MAYIS’IDIR
Son Güncelleme :

26 Haziran 2020 - 11:06

183 views

Amasya’ya yeni atanan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Müftü Yardımcısı İhsan Caner ve Müftü Yardımcısı Emine Uysal ile birlikte 25.06.2020 Perşembe günü Amasya basını ile bir araya geldi.
Müftü Ayvaz; Amasya’ya değer kazandıran tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız Allah rızası için insanlığa hizmet etmektir. Biz görevimizi yerine getireceğiz ve insanlarımızı ebediyete hazırlayacağız, dedi.
Müftü Ayvaz; “Yeni Nesil Korona Virüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında kısa bir süre toplu ibadete ara verilen camiler, önce 5 Haziran Cuma günü Cuma namazı ile birlikte 2 vakit olarak ibadete açılmıştı. 24.06. 2020 Çarşamba itibariyle camilerimiz 5 vakit olmak üzere toplu ibadete açılmıştır. Din görevlilerimiz, vatandaşa sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet ederek din hizmetlerinde öncülük edecektir” dedi.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde vekaletle Kurban Bağış kampanyasının başladığını ifade eden Müftü Ayvaz; “Yardımlaşmaya ve paylaşmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Amasya İl Müftülüğü “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla harekete geçmiştir. Yurt içi 975 TL, Yurt Dışı 825 TL olmak üzere, 30 Temmuz 2020 tarihine kadar bankalara, 31 Temmuz 2020 tarihine kadar Müftülüklere ve Cami görevlilerine Kurban Bedeli bağışlanabilecektir. Ayrıca dileyen vatandaşlarımız online olarak bagis.tdv.org sitesinden, mobil uygulama olarak TDV BAĞIŞ uygulamasından ve +90 312 416 90 00 çağrı merkezimizden bağışlarını yapabilirler diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’an Kursu Eğitim Programları 29 Haziran Pazartesi günü başlayacaktır. Bu yıl Yaz Kur’an Kursu Eğitim Programımız yaşanan pandemi sebebiyle Diyanet TV üzerinden ve www.diyanet.tv adresimizden uzaktan eğitim yoluyla verilecektir diyen Müftü Ayvaz; “Online sisteme kayıt yaptıran öğrencilerin Yaz Kuran Kursu eğitiminde kullanılacak olan “Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum” ders kitabı Müftülüğümüzce öğrencilere ücretsiz olarak verilecektir.
Ayrıca liseli gençler için online “GENÇ AKADEMİ” eğitimleri başlıyor. “Kendin için 30 Dk. Ayırmaya Ne Dersin”? diye seslendiğimiz gençlerimize; Kitabımı Anlıyorum, Peygamberimi Dinliyorum, İnanç Esasları, Zarafet ve Görgü Dersleri, İlmihal, Kitap ve Film Tahlili, Sosyal Medya Ahlakı.
Başlıklı konular ile eğitim verilecek ve daha sonra gençlerimiz için “Online Ödüllü Yarışmalar” düzenlenecektir. “Genç Akademi” eğitimleri için kayıtlar online olarak amasya.diyanet.gov.tr üzerinden 24.06.2020 – 03.07.2020 tarihleri arasında yapılacaktır. ZOOM Programı üzerinden Online olarak verilecek Eğitimler 06.07.2020 tarihinde başlayacaktır. Gençlerimiz daha detaylı Bilgi İçin 0 358 218 12 85 Telefon numarasından İl Müftülüğümüzle iletişime geçebilirler.
Kız ve Erkek Hafızlık kurslarımız Covid-19 sebebiyle alınan tedbirler kapsamında kapatılmış hafız öğrencilerimizin eğitimine hocaları tarafından imkanlar doğrultusunda birebir Sanal Medya iletişim yoluyla devam edilmiştir. Daha sonra 15 Haziran 2020 tarihi itibari ile Hafızlık Kurslarımız kapasitelerinin %30’uyla yeniden Hafız adaylarına kapılarını açmıştır. Böylelikle Hafızlık Kurslarımız eğitime devam ediyor ve bu zorlu dönemde 169 öğrencimiz hafızlığını tamamlayarak Temmuz’un ilk haftası “Hafızlık Bitirme Sınavına” girecektir.
Söz konusu faaliyetlerin daha iyi yürütülmesi ve ileriye gitmesi için Müftülük hizmet binamızın inşaatı İl Müftümüz Durmuş Ayvaz’ın gayretiyle yeni ihale sürecine girmiştir ve en kısa sürede tamamlanması beklenmektedir. Bununla birlikte Hz. Ömer, Elif, İlahiyat Fakültesi ve Şehzade Camileri inşaatı devam etmektedir” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.