MİNİKLERİN SİNEMAYLA İLK TANIŞMASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:59

MİNİKLERİN SİNEMAYLA İLK TANIŞMASI

MİNİKLERİN SİNEMAYLA İLK TANIŞMASI
Son Güncelleme :

09 Temmuz 2019 - 10:46

441 views

Amasya Çocuk Hakları İl Çocuk Komite Üyesi Çocuklar tarafından köy okulu öğrencilerine yönelik sinema etkinliği düzenlendi.
Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerine devam eden Çocuk Hakları İl Çocuk Komite Üyesi Çocuklar, Boğazköy İlkokulu öğrencilerine sinema etkinliği düzenledi. İl Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcisi Sosyolog Gizem Dikmen tarafından çocuk hakları konusunda yapmış olduğu sunumun ardından Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde hayatları boyu hiç sinemaya gitmeyen 120 öğrenciye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının tavsiye ettiği çocuk filmlerinden Ratatouille/Ratatuy seyrettirildi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan, İl Çocuk Hakları Komite Üyesi Çocuklarımızın hiç sinemaya gitmeyen 120 köy okulu öğrencisi için düzenlemiş oldukları sinema etkinliğinin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Sinema gerçekten insan hayatını değiştiren önemli buluşlardan birisidir. Son derece yaygın bir şekilde topluma, her yaş kesiminden insana hitap ediyor. Dünyadaki bütün farklı kültürleri aslında birbirine yaklaştırıyor. Halkların birbirini tanımasına vesile oluyor. İstedik ki çocuklarımız sinemayla tanışsın, sinemaya daha fazla aşina olsun ve sinemayı daha fazla tanısın” diye konuştu.
İl Müdürlüğü olarak dezavantajlı kesimlerden hiç sinemaya gitmeyen çocuklara sinema keyfi yaşatmaya devam edileceğini belirten Mustafa Arslan, İl Çocuk Hakları Komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sinema etkinliğinin ardından öğrencilere özel bir işletmede yemek ikramında bulunuldu. Boğazköy İlkokulu idareci ve öğretmenleri başta bu etkinlikte emeği geçen öğrencilere Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan’a Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcisi Gizem Dikmen’e ve Amasya Çocuk Hakları İl Çocuk Komite Üyesi çocuklara teşekkür ederek yapılan etkinlik sayesinde hiç sinema ile tanışmamış 120 öğrencinin sinema ile tanışmanın mutluluğunu paylaştıklarını ifade ettiler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.