MİLLİ MÜCADELE’NİN 100. YILINDA KURTULUŞ YOLU SERGİSİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:46

MİLLİ MÜCADELE’NİN 100. YILINDA KURTULUŞ YOLU SERGİSİ

MİLLİ MÜCADELE’NİN 100. YILINDA KURTULUŞ YOLU SERGİSİ
Son Güncelleme :

21 Haziran 2019 - 17:19

465 views

“Millî Mücadelenin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisi” İlimiz Valisi Dr. Osman Varol’un da katılımıyla Hazeranlar Konağında açıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen sergide Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü akademisyenleri ile Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Tasarım Meslek Yüksekokulundan akademisyenlerin çalışmaları yer aldı.
Millî Mücadelenin ve Amasya Tamiminin 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesindeki 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen sergiye il protokolü, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Amasyalı vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Sergide Millî Mücadelemizin önemli merkezleri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Afyon, İzmir ve Ankara illerini kapsayan tarihsel yansımalarının anlatıldığı eserler yer aldı.
Sergiyi gezerek eserleri dikkatlice inceleyip eser sahiplerinden bilgi alan Vali Varol, sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.