“MEVLÂNA’NIN MUHATABI İNSANDIR.” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:39

“MEVLÂNA’NIN MUHATABI İNSANDIR.”

“MEVLÂNA’NIN MUHATABI İNSANDIR.”
Son Güncelleme :

07 Aralık 2019 - 13:04

326 views

Amasya Üniversitesi İlahiyat Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse’nin konuşmacı olarak katıldığı ‘Mevlâna, İnsan ve Sevgi konulu bir konferans düzenlendi. Yeşilırmak Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ile üniversitemiz personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Prof. Dr. Kadir Özköse; “Mevlâna’nın muhatabı insandır. İnsanı tanımak, insanlık cevherine sahip çıkmak, insana değer vermek, insanlık davasını gütmek ve insanlık vazifesini kuşanmak Mevlânâ’nın düşünce dünyasında temel hedeftir. İnsanın ancak eğitimle kıymet hazinesine bürüneceğine inanır. İnsanlık terbiyesini üstlenecek eğitimcileri de insanlığın umudu olarak takdîm eder” dedi.
Konferans sonunda, Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı tarafından konuşmacı Prof. Dr. Kadir Özköse’ye fidan sertifikası verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.