Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:17

MEM MÜDÜRÜ KÖSTERELİOĞLU;”BU SÜREÇTE AİLELERİMİZLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”

MEM MÜDÜRÜ KÖSTERELİOĞLU;”BU SÜREÇTE AİLELERİMİZLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”
Son Güncelleme :

19 Mart 2020 - 10:46

219 views

Corona Virüs salgını nedeni ile okulların tatil edilip uzaktan eğitimin başlamasıyla Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, velilere tavsiyelerde bulunarak Uzaktan Eğitim Sisteminin nasıl işleyeceği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Velilere ricada bulunarak salgını çocukta travma oluşturmadan anlatılması hususunda tavsiyede bulunan Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu;”Öğrencilerimiz bugünden itibaren evdeler. Bir sonraki hafta uzaktan eğitim başlıyor. Ailelerimizin bizimle işbirliği içinde olmaları çok önemli. Biz gerekli altyapıyı ulusal ölçekte sağladık; velilerimizin de katılımıyla eğitimi zenginleştireceğiz.
Uzaktan eğitimle ilgili olarak tüm süreci haftaiçi size Bakanlığımız tarafından simülasyonlar ile anlatacağız. Derslerin nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA’nın kullanımını örnek videolarla aktaracağız.
Çocuklarımızın mutlak suretle güvende olduklarını duymaya ihtiyaçları var. Biz öğrencilerimize, tedbir amacıyla eğitime ara verdiğimizi anlattık. Velilerimizden ricam virüsü, çocukta bir travmaya dönüşmeyecek şekilde gündemlerine almalarıdır.
Unutmayın sürekli virüsten bahsetmek, çocukların televizyon görüntülerini izlemesine olanak tanımak, bir panik duygusuyla süreci kontrol altında tutmaya çalışmak zarar verebilir.
Lütfen virüs hakkında konuşurken kısa ve açık konuşmaya, aldığımız tedbirleri virüs ekseninde değil genel temizlik kuralları çerçevesinde anlatmaya gayret edin ve konuşmalarınızla çocuğun kendisini güvende hissetmesini sağlayın.
Çocuğunuza sürecin devletimizin kontrolünde olduğunu, bizlerin gerekli hijyeni sağlayıp, tedbirleri yerine getirdiğimiz sürece güvende olduğumuzu belirtin. Çocuklar duydukları bilgilerle korkular geliştirebilirler. Lütfen çocukların duygularını ifade etmelerine olanak
tanıyın’dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.