MAHALLEYE “YARDIMSEVER VERESİYE DEFTERLERİNİ KAPATTIAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:16

MAHALLEYE “YARDIMSEVER VERESİYE DEFTERLERİNİ KAPATTI

MAHALLEYE “YARDIMSEVER VERESİYE DEFTERLERİNİ KAPATTI
Son Güncelleme :

14 Nisan 2020 - 10:03

290 views

Amasya’da özellikle yardıma muhtaç insanların bulunduğu Şehirüstü Mahallesini Halkalı sokakta bulunan iki bakkalın veresiye defterini inceleyen gizemli yardımsever bakkalların veresiye defterlerindeki tüm mahallelinin tüm borçlarını kapattı.
Kendini HIZIR diye adlandıran gizemli yardımsever Şehirüstü Mahallesini Halkalı sokakta bulunan
Başçavuş bakkal ve Öksüzler marketin veresiye defterindeki borçları ödeyip, mahalleye 60 koli yardımda bulunarak mahalleden ayrıldı.
Öksüzler Bakkalın Sahibi İsmail Öksüz gizemli yardımsever Hızır’ın muhtarla birlikte bakkala gelip veresiye defterindeki tüm borçları ödediğini ifade ederek; “Muhtarımız buraya gelerek yardımsever bir vatandaşımızın veresiye defterini kapatmak istediğini söyledi, kendisi ile beraber oturup hesapladık daha sonra hayırsever vatandaşımız ile gelip bütün borçları ödeyerek veresiye defterlerini alıp gittiler. Vatandaşı tanımıyoruz, sorduğumuzda kendisine Hızır denmesini istedi” dedi
Bir diğer bakkal Başçavuş Bakkal’ın sahibi Fadime aşçı Hızır olarak isminin bilinmesini istediği gizemli yardımseveri ile ilgili şunları ifade etti: “Şehir Üstü Mahallesi muhtarı geldi. Günlük bakkal veresiye defterinizde borçlar var mı dedi. Gösterdim Açtık durumu iyi hayırsever bir adam gelecek ismi önemli değil ödenecek dedi. Bende memnun olurum dedim. Dün öğleden sonra gelerek ödediler Allah razı olsun. hayırseverin yüzüne hiç görmedik dedim. Siz kimsiniz deyince bana Hızır deyin dedi bende üstelemedim”
Hızır adlı gizemli yardımseverin mahallesine yaptığı yardımlarla ilgili olarak mahalle adına teşekkür eden Şehirüstü Mahalle Muhtarı Yasin Kantarcı; “2 gün önce muhtarlığımıza bir vatandaşımız geldi, ben mahalle bakkallarının veresiye defterlerini ödeyebileceğini beyan etti. Aynı zamanda Mahallemize gıda yardımı yapabileceğinden bahsetti. Bunla alakalı ben direk bakkalımızın yanına geldim. Veresiye defterlerinin hesaplamalarını yaptık. 8 bin 900 TL gibi rakam tuttu. Diğer bir bakkalımızın da veresiye defterinde 3 bin 700 TL gibi bir rakamın olduğunu kendisine beyan ettik. Kendisi ile beraber Öksüzler Markete geldik. Nakit parayla ödeyerek veresiye defterini aldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.