KADINLARIMIZ HER ZAMAN BAŞTACIDIR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:54

KADINLARIMIZ HER ZAMAN BAŞTACIDIR

KADINLARIMIZ HER ZAMAN BAŞTACIDIR
Son Güncelleme :

25 Haziran 2019 - 8:45

434 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Ankara Kadın Hareketi Derneği Başkanı Dr. Sultan Gündüz ve Yönetim Kurulu üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ankara Kadın Hareketi Derneği Başkanı Dr. Sultan Gündüz ve Yönetim Kurulundan oluşan 44 kişilik ekip Milli Mücadele ve Amasya Tamiminin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Amasya’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. İlk olarak şehrin tarihi mekânlarını gezen ekip sırasıyla Saraydüzü Kışla Binasında sergilenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onu karşılayan heyetin bal mumu heykellerinin bulunduğu müze ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından sergilenen pul sergisini gezdiler. Daha sonra ise Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesini ve Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesini ziyaret ettiler. Burada Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile bir araya gelen Dr. Sultan Gündüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular. Başkan Sarı burada yaptığı konuşmada; “Seçim zamanında Hanımefendiler ile çıktığım yolda başarılı olarak bu göreve geldim. Kadınlarımızın Dünya’da ve Ülkemizde her zaman ön planda olması gerektiğini düşünen birisiyim. Bunu da zaten 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yaklaşık 8 bin Hanımefendi ile yürüyerek kanıtladığımı düşünüyorum” dedi. Daha sonra söz alan Dernek Başkanı Gündüz Hanımefendi ise, “Bizim bugün burada olmamızın birden çok sebebi var. Amasya bizim için çok önemli bir şehir, her anlamda çok önemlidir. Şehzadeler kenti olması zaten bizzat ilgimizi çeken başlıca unsurların başında geliyor. Bugün burada olmamızın asıl sebebi ilk öncelikle şahsınızda sizi tebrik etmek, ikinci olarak ise Bugün kendimize örnek aldığımız, referans kabul ettiğimiz Kurtuluş Mücadelesini veren büyüklerimize, ecdadımıza, rahmetlilere, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, burada o gün bu mücadeleyi vermiş adını bilmediğimiz onlarca kişiye saygımızı sunmaya ve rahmetle anmaya geldik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ankara Kadın Hareketi Derneği Başkanı Dr. Gündüz Başkan Sarı’ya “Milletin İstiklalini yine Milletin Azim ve Kararı kurtaracaktır” Amasya Tamiminin imzalanışının 100’üncü yılı, taşıdığınız emanet ve misafirperverliğiniz için Başkanım sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz yazılı plaket takdim etti. Daha sonra Başkan Sarı’ya eşi Fatma Sarı Hanımefendiye verilmek üzere Mustafa kemal Atatürk’ün “Dünya’da gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözü yazılı bir hediye daha verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.