İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ KONULU PROGRAM DÜZENLENDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 18:33

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ KONULU PROGRAM DÜZENLENDİ

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ KONULU PROGRAM DÜZENLENDİ
Son Güncelleme :

12 Mart 2018 - 10:05

265 views
Eğitim eksikliği, endüstride yeni tekniklerin uygulanmasındaki bilgi eksikliği, nüfus artışı, yoğun trafik ve bunlar gibi birçok etmen “Gürültü Kirliliği” ne neden olmaktadır.
Gürültü kirliliğinin kısa ve uzun vadede zararları bulunmaktadır. En dikkat çekici zararlarından birisi insanlarda aşırı stres oluşturmasıdır. Ayrıca dikkati dağıtıp düşünceyi karıştırması nedeniyle gürültü, zihinsel etkinliklere engeldir. Ruhsal dengesizliklere yatkın kişilerde, nevropati ve psikozları başlatıcı güce sahiptir.
Görüldüğü gibi dolaylı ve doğrudan zararları bulunan gürültü kirliliği ve etkileri hakkında bilinçlenmek, bunlara karşı önlem almak oldukça öneme sahiptir. Bu vesileyle Valimiz Dr. Osman VAROL’un himayesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesiyle Amasya Belediye Kültür Merkezi’nde kamu kurum müdür ve çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve katılımcılara “Gürültü Kirliliği ve Etkileri” hakkında program düzenlendi.
Programa Valimizin yanısıra Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin ORBAY, İl Jandarma Komutanı Selami AKŞİT, İl Emniyet Müdürü Fahri BULUT ve kurum müdürleri katıldı.
Gürültü kirliliği hakkında Emniyet Müdürlüğümüzün hazırladığı program öğrencilerimizin de katılımıyla daha anlamlı hale geldi.
Valimiz Dr. Osman VAROL burada yaptığı konuşmada şunları belirtti:
 “Emniyet teşkilatımızın hazırladıkları güzel bir çalışmayı takip ettik. Bu çalışmalarda özellikle öğrencilerimizin desteğini alarak, onların özgüvenini arttırmalarına vesile oluyorlar.
Gürültü kirliliği modern toplumun en büyük problemlerinden birisi. Ülkemizde meydana gelen gürültü kirliliğinin temel nedeni aslında trafik. Bunu azaltabilmek veya ortadan kaldırabilmek için alabileceğimiz bir takım tedbirler var.
Birincisi doğrudan büyük altyapı yatırımları gerektiren, trafik yükünü azaltabileceğimiz yatırımlar. Trafik yükünü azaltabildiğimiz ölçüde gürültü kirliliğini azaltmış olacağız.
İkinci olarak denetleyici kurumlara görevler düşüyor. Bu kurumlarımızda çalışmalarını yerine getiriyor. Hatta bugün olduğu gibi farkındalık yaratıcı eğitici gayretlerin içinde yer alıyorlar.
Üçüncüsü de doğrudan doğanın ahengini bozan birçok şeyi biz insanlar meydana getiriyoruz.  Bunun temel çözümü eğitim. Eğitimle toplumumuzun gürültü kirliliği konusunda daha bilinçli davranması sağlanacaktır. Bu konuda gençlerimizden ümitliyim.
Bu konuda emeği geçen Emniyet Teşkilatımıza öğrencilerimizi bu işin içine kattıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.”
Programın sonunda projede emeği geçenlere Valimiz ve protokol üyelerince hediyeler verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.