GÖNÜLLERİN SULTANI SERÇOBAN TÜRBESİ'NE RESTORASYON ÇALIŞMASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:43

GÖNÜLLERİN SULTANI SERÇOBAN TÜRBESİ’NE RESTORASYON ÇALIŞMASI

GÖNÜLLERİN SULTANI SERÇOBAN TÜRBESİ’NE RESTORASYON ÇALIŞMASI
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2020 - 15:04

236 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Serçoban Hazretlerinin mezarının bulunduğu türbede ki mezarın etrafında yapımı devam eden restorasyon ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Serçoban Hazretlerinin türbesini ziyaret edip, dua ettikten sonra 11 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden bölgenin restorasyon ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Yakın bir zamanda çalışmalarını tamamlayacağımız bölgemizi ziyarete gelen vatandaşlarımız, aynı zamanda aileleri ile birlikte rahat bir ortamda vakit geçirebilecekler” dedi.

Serçoban’ın gönüllere hitap eden bir bölge aynı zamanda dillere destan bir yer olacağını söyleyen Başkan Sarı; “Türbemizi, mesire alanlarını ve dış kısımda bulunan kabirlerimizi restore çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bunun yanında kurban kesim alanları, hazırlama ve mutfak üniteleri olduğu bölümlerimizde yakın bir zamanda tamamlanmış olacak. Serçoban Hazretlerine giden giriş noktasından itibaren yollarımızı ve bölgemizin etrafını taş duvar ile çevirme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.