GELECEK PARTİSİNİ NEDEN KURULDU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:39

GELECEK PARTİSİNİ NEDEN KURULDU

GELECEK PARTİSİNİ NEDEN KURULDU
Son Güncelleme :

16 Mart 2020 - 10:38

213 views

Gazetemize Amasya Gelecek Parti İl başkan Ali Kurt ve Yönetim Kurucuları Tuncay Çelik ve Zeki Bal’dan Hasan Karataşı makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette güncel konulara değinip Gelecek partinin yapacak olduğu projeler hakkında bilgiler aldik. Gazetemiz kurucusu Hasan Karataş memnun olduğunu dile getirerek görevlerinde başarılar diledi.
Gelecek partisi Amasya İl Teşkilatı Adına Kurucusu İl Başkan Ali Kurt’dan açıklama:

İstiklal Meşalemizin Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından 1919’da yakılmasının 100. Yılında kurulan Gelecek Partisi’nin amacı insana, zamana ve mekâna hakkıyla hitap eden kapsayıcı bir yenilenmeyi başlatmaktır. Gelecek partisi Ülkemizin ihtiyacından doğmuştur. Bugün dünya da hiçbir gelişmiş ülkenin yönetim sistemin de görülmeyen “ TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ” ni ülkemiz taşıyamaz hale gelmiştir. Bir tek kişiye dayalı bu sistem liyakati tamamen ortadan kaldırmış, kayırmacılığı, yandaşlığı öne çıkarmıştır. Rüşvet, iltimas, rant ekonomisi ülkemizi kıskaca almış insanımız geleceğinden umutsuz hale gelmiştir. Hukuk devleti olmaktan uzaklaşılmış adalet siyasallaştırılmıştır. “Adalet mülkün temelidir”. ”İnsanı yaşat ki devlet yaşasın “ ilkelerinden tamamen uzaklaşılmıştır. Bugün korku ve baskı iklimi ülkeye hakim hale gelmiştir. Bugün insanlar susturulmuş mualif görüşlü olanlar hainlikle düşmana hizmet etmekle ajanlıkla suçlanmaktadır. Öyle ki tamamen ülkemizin geleceği çocuklarımızın istikbali için söyleyecek sözümüz var diyerek parti kuran biz gelecek partililer “ CESARETİMİZDEN DOLAYI KUTLANIYORUZ” bu bile tek başına ülkemizin geldiği vahim noktayı göstermektedir. Bu bağlam da Temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, kuvvetler ayrılığını esas alan güçlendirilmiş parlementer sisteme dönüş kaçınılmazdır. Bu asla yine eski hastalıklı parlementer sisteme geri dönüş değildir. Bu çerçevede Partimizin temel amacı insan onurunun korunmasıdır. Bu hedefi, siyasal bilincimizin ve devlet ahlakımızın temelini dokuyan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesinin çağdaş siyaset dilindeki karşılığı olarak görüyor ve gelenek ile çağdaşlığı bu çerçevede bir zıtlık içinde değil, ayrılmaz bir bütünlük içinde değerlendiriyoruz. Partimizin siyaset yapımında yöntem ilkesi milletimizin her bir ferdini hiçbir ayrım gözetmeksizin partimizin doğal üyesi kabul eden kapsayıcılık ilkesidir. İnsan onuru ile taçlandırılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği taşıyan herkes mutlak anlamda eşittir. Etnik, dini ve mezhebi kimlik ayrımlarına dayalı yaklaşımlara karşı toplumun her kesimini ve her bireyini kapsayan bir siyasi anlayışın sözcüsüyüz. Farklılıkların güven ve huzur ortamında bir arada yaşamasının teminatı olan kapsayıcılık ilkesi bağlamında çoğunlukçuluğa karşı çoğulcu bir yaklaşımı hayata geçireceğiz. Kamu yönetiminde en temel ilkelerimiz ehliyet ve liyakattir. Bu ilkelerin hayata geçirilebilmesi için bürokrasiye giriş̧ objektif kurallara ve adil süreçlere, bürokraside kalma ve yükselme ise objektif kriterlerle ölçülebilir performansa bağlayan bir ‘kamu istihdamı ahlakı’ egemen kılınacaktır. Bu bağlamda diyoruz ki, Devletin dini adalet bürokrasinin dini liyakattir. Liyakate dayalı yönetim sergilemeyen yönetim ihanet içerisindedir. DEVELET PERSONEL ALIMLARINDA LİYAKATE DAYALI KPSS SINAVIYLA AlIMLAR YAPILACAK VE MÜLAKAAT SİSTEMİ KALDIRILACAKTIR.
Ekonomi alanında temel hedefimiz verimliliği, üretkenliği ve gelir dağılımında adaleti sağlayacak sürdürülebilir kalkınmadır. Ekonomik kalkınma ile demokratik hukuk devleti ilkeleri arasındaki kaçınılmaz bağı göz ününde bulundurarak girişim özgürlüğünü teminat altına alan açık ve şeffaf hukuk kurallarını hayata geçirerek uzun dönemli ve kalıcı yatırımları ülkemize çekeceğiz. Bu bağlamda kamunun tasarrufu sağlanacak üretime dayalı ekonomi hayata geçirilecek. Arge çalışmaları geliştirilecek üretim seferberliği başlatılacaktır. Dış politikadaki temel ilkemiz çok boyutlu barış diplomasisidir. Dış politikamızda tarihi ve stratejik derinliğimize dayalı olarak bu ilke doğrultusunda milletimizin uluslararası alanda onurlu bir yer edinmesi temel hedefimizdir. İstiklal Savaşımızın temel ilke ve ruhundan hareketle dış politikamızda her zaman mazlumların ve mazlum milletlerin yanında yer alarak insan onurunu koruyan değer-odaklı bir yaklaşım benimsenecektir. Bizim iktidarımız da, Çocuklarımız gençlerimiz okullarını bitirdiklerinde tamamen liyakatlerine göre işe yerleşecekler, okullarını bitiren gençlerimiz devletine güvenecek çalışarak kendi gayreti ile işine yerleşeceğinden şüphesi olmayacak işe yerleşmek için
TORPİL ARAMAK ZORUNDA KALMAYACAK. Bizim iktidarımız da insanlar özgür olacak kendisini ifade etmekten korkmayacak. Konuşma kendi görüşlerini özgürce ifade etme hakkına sahip olacak. Bizim iktidarımız da asla rant ekonomisi olmayacak, haksız kazanca fırsat verilmeyecek. Hiç kimde etnik kimliğinden ve dini inancından dolayı ayrımcılığa tutulmayacak.
Herkes hangi sosyal gruba bağlı olursa olsun, ifade özgürlüğüne teşebbüs hürriyetine sahip olacak asla ayrımcılığa maruz kalmayacak. Devletin içerisine hangi gerekçelerle olursa olsun hangi sosyal gruba sahip olursa olsun sızmalara müsaade edilmeyecektir.
Devlet herkese her gruba ve sosyal yapıya eşit uzaklıkta olacak. Devletin dini adalettir ilkesinden ayrılmayacak. Ülke gerçek bir demokrasi ile yönetilecek, HUKUK DEVLETİ ilkesinden asla vaz geçilmeyecek.
BİZ KENDİMİZ DEMOKRAT OLACAĞIZ VE BU ÜLKE HALKINI DEMOKRASİYE ÇAGIRIYORUZ.
GELİN HEP BERABER BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRELİM.
HERKESİ BU KUTLU GÖREVDE “GELECEK PARTİSİNDE GÖREV ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Amasya’mıza özel olarak da şehrimizin problemlerini biliyoruz. Amasya lı kardeşlerimizi gelecek partisin de ilkeli dürüst hizmet odaklı siyaset yapmaya çağırıyoruz.
GELECEK PARTİSİ AMASYA İL TEŞKİLATI ADINA
KURUCU İL BAŞKANI. DR. ALİ KURT

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.