EKİM AYI OKA TOPLANTISI TOKAT’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:05

EKİM AYI OKA TOPLANTISI TOKAT’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EKİM AYI OKA TOPLANTISI TOKAT’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

01 Kasım 2019 - 14:19

172 views

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı Valimiz Dr. Osman Varol’un başkanlığında Tokat’ta gerçekleştirildi.
Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın evsahipliğindeki toplantıya Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra, Samsun Valisi Osman Kaymak, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Eraslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Tokat TSO Başkanı Ali Çelik, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer yetkililer katıldı.
OKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Dr. Osman Varol yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri,
Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımızın 2019 yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri,
Bilindiği üzere, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Teklif Çağrıları kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam hibe kaynak tutarı 34.000.000 ₺ olup, Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı için 21.000.000 ₺; Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali Destek Programı için 7.000.000 ₺ Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı için 6.000.000 ₺ hibe kaynak sağlanması öngörülmüştür. Proje başvuruları 9 Eylül 2019 tarihinde son ermiş ve sorasındaki yaklaşık altı haftalık süre zarfında değerlendirme süreci ilgili mevzuata uygun şekilde tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bugün burada bu süreci gözden geçirdikten sonra desteklere ilişkin olarak Yönetim Kurulumuzun nihai kararının en kısa sürede Ajansın web sitesinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Sonuçların tüm kurum ve kuruşlarımızla beraber bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu süreçte Ajansın çağrılarına ilgi göstererek proje hazırlayan tüm kurum ve kuruluşlar ile onların değerli personeline bir kez daha teşekkür ediyoruz ve hepsine üstün başarılarının devamını diliyoruz.
Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri ve Basın Mensupları,
Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahipliğinden dolayı Sayın Tokat Valimize ve Belediye Başkanımıza ve Ticaret Sanayi Odamıza bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.