DİYANET YAYINLARI SATIŞ YERİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:37

DİYANET YAYINLARI SATIŞ YERİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DİYANET YAYINLARI SATIŞ YERİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

22 Ekim 2019 - 17:28

208 views

İlimizde Sultan II. Bayezid Külliyesi içerisinde hizmete giren İl Müftülüğü Diyanet Yayınları Satış Yeri’nin açılışı, Vali Dr. Osman Varol, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ve il yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışa, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, daire amirleri, müftülük çalışanları ve çok sayı vatandaşımız katıldı.
Diyanet Yayınları Satış Yeri’nin ilim ve irfanın her zaman ön planda şehrimizde çok önemli bir işlevi yerine getireceğini belirten Vali Varol, herkese, her kitleye hitap edebilecek çok geniş yelpazede yayınları bulunan satış yerinin ilimizde hizmet vermesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Amasya’nın cihana adalet dağıtan Osmanlı Devleti’nin yöneticilerini yetiştirmiş bir şehir olduğunu anımsatan Vali Varol, “Bunları yetiştirecek olan bir şehrin sahip olması gereken ilim, irfan, terbiye, edep, adap bunların tamamına sahip olmuş ve bu özellikleri de en güzel, en parlak, en şaşalı dönemlerden bugünlere kadar taşımayı bilmiş gerçekten çok aziz insanların yaşadığı güzel bir memleketten bahsediyoruz. Bu memlekette gerçekten bir takım eksikliklerin tamamlanması için yapılan her adımı çok hayırlı ve anlamlı buluyorum” ifadelerini kullandı.
Bugünün modern ihtiyaçlarının tamamının karşılanabileceği, her yaş gurubuna hitap edebilecek bir kütüphane projesi üzerinde Bir yıldan fazla süredir çalışıldığına değinen Vali Varol, “İlim, irfan şehri dediğimiz Amasyamıza yakışabilecek bir kütüphanenin çalışmalarının son aşamasına geldik” değerlendirmesinde bulundu.
İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in de birer konuşma yaptığı programda açılışın ardından satış yerinde incelemede bulunarak sunulan eserler hakkında bilgi alan Vali Varol, karşılaştığı çocuklarla bir süre sohbet etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.