ÇOCUKLAR EKRAN KÜLTÜRÜ DEĞİL OKUMA KÜLTÜRÜNE YÖNLENDİRİLMELİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 21:31

ÇOCUKLAR EKRAN KÜLTÜRÜ DEĞİL OKUMA KÜLTÜRÜNE YÖNLENDİRİLMELİ

ÇOCUKLAR EKRAN KÜLTÜRÜ DEĞİL OKUMA KÜLTÜRÜNE YÖNLENDİRİLMELİ
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2019 - 11:44

458 views

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKUYAM) bünyesinde bulunan Amasya Üniversitesi Çocuk Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphane çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kütüphane ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. DR. Recep Kürkçü ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir de yer aldı.
Kütüphanenin minik ziyaretçileriyle sohbet eden Rektör, okuma kültürünün kazanılmasında, çocuk ve kitap etkileşiminin önemine vurgu yaptı.
Erken yaşta çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Elmacı “Televizyon, tablet, telefon, bilgisayar gibi ekran kültürü içinde çocuklarımız yeterince olgunlaşamamaktadır. Bedence büyüyen çocuklar duygu ve düşünce olarak gelişememektedir. İşte bu gerçeklerle çocuklarımızı ekran kültüründen okuma kültürüne yönlendirmemiz gerekmektedir. Bu yönüyle Amasya Üniversitesi Çocuk Kütüphanesi, çocukların okuma kültürü sürecinde yer edinmesine katkı sağlamak için varlığını büyüyerek sürdürecektir.” dedi.
Önümüzdeki dönemlerde Çocuk Kütüphanesinin fiziki alanının ve kitap kapasitesinin de artırılması noktasında çalışmalar yapılabileceğini kaydeden Elmacı; kütüphanelerin bulundukları yerde toplumsal dayanışmaya katkı sağlayarak toplumun güçlenmesinde rol oynayan kurumlar olduğunu da sözlerine ekledi.
Kütüphane ziyaretinde Rektöre eşlik eden OKUYAM Müdürü ve Türkçe Eğitimi ve Çocuk Edebiyatı Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erkan Çer; Çocuk Kütüphanesinin bir yıl içinde yaklaşık 12 bin çocuğunun ziyaret ettiğini söyledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.