ÇEVRE YOLU AÇILDI - Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 05:02

ÇEVRE YOLU AÇILDI

ÇEVRE YOLU AÇILDI
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2020 - 11:01

332 views

Amasya Çevre Yolu’nun açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin videokonferans katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Valimiz Mustafa MASATLI, Milletvekillerimiz, protokol ve davetliler yer aldı.

Amasya Çevre Yolunun ülkemize ve Amasya’mıza hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi, proje ile şehir içinden geçen şehirler arası araç trafiğinin tamamen şehir dışına çıkartıldığını belirterek, “Uzunluğu 11,3 kilometre olan Amasya Çevre Yolu aynı zamanda şehirler arası geçiş mesafesini 2 km kısaltıyor. Daha önce yaklaşık 30 dakika süren bu güzergah artık 7-8 dakikada kat edilebilecek. Böylece vakitten ve akaryakıttan yıllık 110 milyon tasarruf sağlanacak” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi konuşmasında şunları ifade etti;

AMASYA’DA ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

“Amasya’mıza bu güzel eserin kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Tabi bugüne kadar ulaştırma alanında Amasya’da daha pek çok önemli projeyi hayata geçirdik. Şehrin bölünmüş yol uzunluğunu 29 kilometreden 270 kilometreye çıkardık. Merzifon Havalimanı’nın yolcu sayısını sadece 2 yılda 12 kat artırdık. Haberleşme alanında da Amasya’daki hızlı internet abone sayısı 329 bini buldu. Fiberoptik kablo uzunluğunu da 2 bin kilometreye yaklaştırdık.”

ADIM ADIM HEDEFLERİMİZE YÜRÜYORUZ

“Yaptığımız yollar ve köprülerle, yük ve yolcu trenlerimizle, ülkemizi ve dünyayı saran hava yolu ağlarımızla, limanlarımızla, uydularımızla adım adım hedeflerimize yürüyoruz. Dünya salgın hastalıkla boğuşurken biz sadece en yüksek standartta sağlık hizmetleri vermekle kalmadık, aynı zamanda yaptığımız açılışlar ve temel atmalarla ülkemizi kalkındırmaya devam ettik. Karada, denizde, havada, her yerde milletimizin, ülkemizin, dostlarımızın hakkını hukukunu savunduk. Irak’tan Suriye’ye Libya’dan Ege’ye kadar nerede ülkemize yönelik tehdit varsa, tereddüt etmeden gidip gücümüzü ve kararlılığımızı ortaya koyduk.”

TÜRKİYE’NİN TÖKEZLEMESİNİ BEKLEYENLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTIK

“Ekonomimize kurulan tuzakları bozarken, desteklerle milletimizin her kesiminin yanında olduğunu gösterdik. Milletimizin tüm fertlerine nefes aldıracak tedbirleri hayata geçirdik. Maruz kaldığı her saldırının ardından Türkiye’nin tökezlemesini bekleyenleri hamd olsun bu süreçte bir kez daha hayal kırıklığına uğrattık. Daha düne kadar sürekli gizli açık yaptırım, ambargo, bedel ödetme tehditlerine maruz kalırken; bugün herkesin birlikte çalışmak istediği bir ülke haline geldik. Egemenlik haklarımız için attığımız adımlar genel olarak kabul görmekte, saygıyla karşılanmaktadır. Son günlerde çok fazla gürültü çıkartan ülkelerin gayelerinin Ayasofya ve Doğu Akdeniz değil, bizatihi Türklerin ve Müslümanların bu coğrafyadaki varlığı olduğunu biliyoruz. Bu gerçeği yavaş yavaş herkes görmektedir. Türkiye’nin her alanda sergilediği onurlu ve sonuç alıcı duruşa öyle kolay gelinmedi. Eskiler ‘Düt demeye dudak ister’ derler. Bağımsız bir politika ortaya koyabilmeniz için bunu sağlayacak siyasi, ekonomik, askeri ve diplomatik güce sahip olmanız gerekir. Milletimizin desteğiyle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hayata geçirdik. Ekonomik olarak dibe vurmuş bir ülke böyle yapamazdı.”

ELDE ETTİĞİMİZ KAZANIMLAR İÇİN BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK

“Türkiye’nin attığı adımlara karşı yüksek sesle itiraz edenlerin sahada herhangi bir varlık gösterememelerinin sebebi ülkemizin her alanda sahip olduğu gücü görmeleridir. Elbette elde ettiğimiz her kazanım için büyük bedeller ödedik. Ama bu millet bedel ödemekten çekinmemiştir. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz’ anlayışıyla mücadele eden bir milletin karşısında duracak hiçbir güç yoktur. Şayet bizim ödediğimiz bedelleri göze alıyorsanız buyurun çıkın meydana. böyle bir niyetiniz yoksa bir an önce müzakere kanallarını açın. Türkiye Cumhuriyeti devletini, kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 2023’e her alanda gelişmiş, güvenli, müreffeh bir şekilde ulaştırmakta kararlıyız. Bize düşmanlık etmeye, önümüzü kesmeye çalışanlar ise hiç kusura bakmasınlar kendileri kaybederler. Dün Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Han’ı yadettik. Vatan topraklarının her karşısına kanıyla mührünü vuran ecdadın sadece hatıralarını yad etmekle kalmıyor, emanetlerine de sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. İnşallah son nefesimize kadar da mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu duygularla bir kez daha açılışını yaptığımız Amasya Çevre Yolu’nun milletimize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Törende yaptığı konuşmada ülkemizde son 18 yılda yaşanan güven ortamı, ekonomik istikrar ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin güçlü yönetim anlayışı sayesinde vatandaşlarımızın bugün ve yarın refahını sağlayacak projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, şunları ifade etti;

BÖLGEMİZE HAKİM LOJİSTİK BİR SÜPER GÜÇ OLMA HAZIRLIĞINDAYIZ

“Her yeni güne ‘yol medeniyettir’ şiarıyla başlıyoruz. Vizyonumuzda ise her bir projeyi bütünsel kalkınma hedeflerimiz ve çevresel etki açısından azami fayda sağlayacak şekilde tasarlamak var. Ulaştırma ve haberleşmenin tüm alanlarında reform niteliği taşıyan çalışmalar ve projeler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız yollarla, köprülerle her noktaya ulaşan yük ve yolcu trenlerimizle dünyayı bir ağ gibi saran havayollarımızla, denizlerimize hakim olan limanlarımız, büyüyen gemi inşaat sektörümüzle, haberleşme uydularımız ve altyapımızla halkımız için adeta iş oluyoruz, aş oluyoruz, bereket oluyoruz. Her bir projemiz bulundukları bölgelerde ilk günden istihdamı sağlarken getirdikleri ekonomik canlılıkla yeni yatırımların, yeni sosyo-kültürel gelişmelerin ve artan bir yaşam kalitesinin öncüsü oluyor. Projelerimiz her bir bölgede kişi başına düşen gelirin artışına vesile olurken çocuklarımız ve gençlerimiz çevre şehirlerle hatta dünya ile bağlarını güçlendiriyorlar, bu sayede eğitim ve kariyer hedeflerine daha da yaklaşıyorlar. Dahası dünyadaki ekonomik gelişmelerin coğrafyamıza sunduğu büyük fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için oluşturduğumuz lojistik koridorlarımızla bölgemize hakim bir lojistik süper güç olmanın hazırlığındayız. Bu ülkemizin geleceği için pek çok anlama geliyor. Zenginlik, daha çok iş imkanı, daha değerli bir Türk Lirası ve şahlanan bir ekonomi.

YATIRIM SEFERBERLİĞİMİZDEN AMASYA İLİMİZDE HAK ETTİĞİ PAYI ALMIŞTIR, ALACAKTIR

Saygıdeğer Cumhurbaşkanım; liderliğinizde yerine getirdiğimiz bu kutsal vazifenin bizlere her geçen gün daha büyük bir güç ve başarma azmi verdiğini belirtmek istiyorum. Tüm bu açılışları salgın sürecinin yoğun olduğu günlerde yaptığımızı hatırlatmak isterim. Tüm dünya bu salgınla nasıl baş edeceğini bilmezken, dünya ekonomisi durma noktasına gelmişken biz sizin liderliğinizde sağlık önlemlerini de elden bırakmadan önemli projeleri vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bugün burada Amasya Çevre Yolunun açılış programını gerçekleştiriyoruz. Teşriflerinizle bizler kadar Amasyalıları da bahtiyar ettiniz. Amasya bizim gözbebeğimiz. Sizin önderliğinizde ülke genelinde devam eden ulaşım ve iletişim alanındaki yatırım seferberliğimizden Amasya ilimizde hak ettiği payı almıştır, alacaktır.

Çevre yolumuz, şehir içerisinden geçmekte olan yolu Suluova-Amasya yolumuzdan ayırıp Amasya’nın güneybatısından geçerek Amasya-Turhal yoluna bağlamaktadır. Amasya Çevre Yolumuz bölünmüş yol standardında olup güzergahında 2 adet çift tüp tünel, 4 adet viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 2 adet çift köprü, 3 adet tek köprü ve 2 adet aç-kapa yapısını içermektedir. Amasya Çevre Yolumuz şehirlerarası transit geçen ve şehir içinden geçmek durumunda kalan tüm araç trafiğini şehir dışına alacaktır. Çevre Yolumuz şehirlerarası geçiş mesafesini 2 kilometre daha kısaltırken yaklaşık 30 dakikayı aşan ulaşım süresini 7 dakikaya indirmiş olacağız. Böylelikle yıllık 1,9 milyon litre yakıt tasarrufu ve 4700 ton karbür emisyonu salınımının azalması gerçekleşmiş olacaktır. Beklemelerin ortadan kaldırılmasıyla şehir içindeki egzoz salınımı da azalacak. Amasyalılar kısa süre içinde tertemiz bir havaya kavuşmuş olacaklardır. Tamamlanan çevre yolumuz inşallah Amasya’nın şehircilik anlamında da gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Amasyalılara iş, aş, eğitim ve yaşam kalitesi olarak geri dönecektir.

Sayın Cumhurbaşkanım; ‘Aşk ile çalışan yorulmaz’ diyerek sizin önderliğinizde ülkemiz için çalışmaktan yorulmuyoruz. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için Bakanlığımız ve Amasyalılar adına şükranlarımızı sunuyoruz. Amasya Çevre Yolumuz memleketimize hayırlı, uğurlu olsun.”

Açılışta, Amasya Milletvekillerimiz M. Levent KARAHOCAGİL ve Hasan ÇİLEZ, Çorum Milletvekili Erol KAVUNCU, Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim AŞGIN, AK Parti İl Başkanı Mehmet Akif KESMEKAYA, 2004-2009 yılları arasında Amasya Belediye Başkanlığı yapan eski Devlet Bakanı İsmet ÖZARSLAN, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İSKURT, 23. dönem Amasya Milletvekili Akif GÜLLE, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir URALOĞLU ve protokol üyeleri ve diğer yetkililer de yer aldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.