ÇELTEK MADEN ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORLARAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 14:06

ÇELTEK MADEN ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORLAR

ÇELTEK MADEN ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORLAR
Son Güncelleme :

20 Nisan 2020 - 11:03

338 views

Suluova İlçe Teşkilat binasında bir araya gelen, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ile Cumhuriyet Halk Partisi Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi, Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, Merzifon İlçe Başkanı Av. Hasan Koparan, Suluova İlçe Başkanı Vedat Güdek, Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Hasan Topal, Taşova İlçe Başkanı Ömer Özalp, Hamamözü İlçe Başkanı Sedat Bağ ve Göynücek İlçe Başkanı Veli Erzincanlı, Eski Çeltek Maden İşletmesindeki işçi alımlarıyla alakalı ortak basın açıklamasında bulundular.
CHP İl Örgütü tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şunlar kaydedildi:
Soma HOLDİNG A.Ş. ye bağlı GÜRMİN A.Ş. den Türkiye Kömürü İşletmelerine devredilen ÇELTEK KÖMÜR işletmelerine işçi alımı AMASYA ‘dan değil YOZGAT /SORGUN’dan yapılacaktır.
Şirket kendi faaliyet alanını internet sayfasında şu şekilde tanımlamaktadır;
‘Yeni Anadolu Madencilik ve Teknolojileri A.Ş. 1955 yılında Amasya ili Merzifon İlçesi Kayadüzü mevkii Yeni Çeltek bölgesinde ilk kömür ocağını açmış 2018 yılına kadar da Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik A.Ş. unvanını kullanmıştır.
Adından da anlaşılacağı üzere ana iştigal konusu kömür madenciliği olan şirket için karlılık hiçbir zaman ön planda olmamış bu sayede bulunduğu bölgeyi ve bölge halkını kalkındırarak sadece istihdama değil aynı zamanda bölgeye ve bölge çevresindeki illere de ciddi katkıları olmuştur. ‘
Şirket kendi faaliyetlerini yukarda belirtmekte iken madende çalıştırılmak üzere YOZGAT/SORGUN’dan kapanan özel bir maden işletmesinde ki 53 işçi getirilerek iş başı yaptırılacaktır. Bu işçiler 20/04/2020 tarihinde çalışmaya başlayacaktır.
Ülkemizde Kovid-19 salgını ile mücadele varken yangından mal kaçırırcasına ve şirket yönetim kurulu üyeleri de dahil hiç kimsenin haberi olmadan AMASYA’DA BU İŞİ LAYIKI İLE YAPACAK VATANDAŞLARIMIZIN OLMASINA RAĞMEN ve İŞÇİ ALIMI İLANI DAHİ YAPILMADAN DIŞARIDAN İŞÇİ İTHAL EDİLMESİNİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak anlamış değiliz.
Şehrimizde birçok özel kömür işletmesinde çalışmış işsiz vatandaşımız bulunmaktadır.Öncelikle kendi şehrimizde ki vatandaşlarımızın işe alınması gerekmektedir.
Amasya’nın Merzifon ilçesindeki Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde 7 Şubat 1990’da grizu patlaması sonucu şehit olan 68 işçimiz AMASYALI’ dır.
13/04/2016 yılında haklarını savunmak için ölüm orucuna başlayan işçilerimiz AMASYALI’ dır.
Aylarca maaş almayıp yine de fedakarca yerin binlerce metre altında çalışan emektar işçilerimiz AMASYALI’ dır.
Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde 27/01/2019 tarihinde göçükte toprak altında kalan işçilerimiz AMASYALI’dır.
Sonuçta her AMASYALI ailenin ÇELTEK kömür işletmelerinde doğrudan ya da dolaylı bir anısı varken işçi alımında AMASYA’nın görmezlikten gelinmesini kabul etmiyoruz.
TKİ Genel Müdürü Ömer BAYRAK‘ın hiçbir yetkili kişi ya da kuruma danışmadan dışarıdan ÇELTEK KÖMÜR İŞLETMESİNE işçi getirmesi vicdan ve hukuk ile de bağdaşmamaktadır.
Ak Parti Amasya Milletvekillerinin , belediye başkanlarının , il ve ilçe başkanlarının SORGUN’dan işçi alımı ile ilgili bilgilerinin olmadığını tahmin ediyoruz. Çünkü aksi bir düşünce AMASYA’MIZA ihanettir.
Şirket yönetim kurulu başkanın ve şehrimizin yöneticilerinin ÇELTEK KÖMÜR İŞLETMELERİNE DIŞARIDAN İŞÇİ alımından derhal vazgeçilmesini, işçi alımlarının AMASYALI gençlerimiz arasından liyakata göre yapılmasını ihtar ediyor, yetkili sendikayı da göreve davet ediyoruz ve bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.