BAŞKAN SARI ‘BENDE BİR ORGAN BAĞIŞCISIYIM’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:54

BAŞKAN SARI ‘BENDE BİR ORGAN BAĞIŞCISIYIM’

BAŞKAN SARI ‘BENDE BİR ORGAN BAĞIŞCISIYIM’
Son Güncelleme :

07 Kasım 2019 - 15:41

186 views

Belediye personeline organ bağışı konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediye personeline yönelik düzenlenen “Organ bağışı” konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ bağışı haftası nedeniyle İl sağlık Müdürlüğü koordinesinde Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Kültür merkezi salonunda belediye personeline yönelik “Organ bağışı” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ bağış koordinatörü Mürsel Yüksel, katılımcılara konu ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdikten sonra, Koordinatör Yüksel tarafından Başkan Sarı’ya organ bağış kartı takdim edildi.

BAŞKAN SARI: “BENDE BİR ORGAN BAĞIŞÇISIYIM”
Daha sonra söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Çoğumuz hiç hastalanmayacak gibi yaşıyor, günün birinde kendimizin ya da bir yakınımızın hayatta kalabilmesi için organ nakline ihtiyacı olabilme ihtimalini aklımıza getirmiyoruz. Ülkemizde organ bağışının yaygınlaşmaması sebebiyle binlerce, on binlerce hasta nakil için beklerken yaşamını yitiriyor. Organ bağışı kalbi bir iyilik ayaklanması, umut ışığıdır. Türkiye’mizde 28 bin organ nakli bekleyen hastamız bulunmaktadır. Bende bir organ bağışçısı olarak, O çaresiz bekleyişi yaşamadan insanlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.

Programa Başkan Sarı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Sosyal İşler Müdürü Berati Kaynar, Kültür İşleri Müdürü Muammer Tufanoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Organ bağışı birim sorumlusu Abdulkadir Torun ve belediye personeli katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.