BAŞKAN SARI: “AMASYA’YA MÜJDELER OLSUN” ‘YEŞİLIRMAK NEHRİ YEŞİL AKACAK’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:57

BAŞKAN SARI: “AMASYA’YA MÜJDELER OLSUN” ‘YEŞİLIRMAK NEHRİ YEŞİL AKACAK’

BAŞKAN SARI: “AMASYA’YA MÜJDELER OLSUN” ‘YEŞİLIRMAK NEHRİ YEŞİL AKACAK’
Son Güncelleme :

16 Kasım 2020 - 16:46

360 views

BAŞKAN SARI: “AMASYA’YA MÜJDELER OLSUN”
‘YEŞİLIRMAK NEHRİ YEŞİL AKACAK’
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın önemli projeleri arasında yer alan ve şehrin doğal güzelliklerini ortaya koyan Yeşilırmak nehri, ıslah çalışmaları ile yeşil akacak.

Sivas ilinden başlayarak, Amasya’nın ortasından geçen Yeşilırmak nehrinin kirlenmesine neden olan sorunun ortadan kaldırılması için önemli bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Islah çalışmalarının başlatılması ile nehrin doğal görünümüne kavuşarak, yeşil akmasını sağlayacaklarını söyledi. Başkan Sarı çalışma arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda; “Yapay sulak alan projemiz Türkiye’nin tanınmış proje firması ile yapılacak arazi etüt çalışmaları sonrasında hayata geçecek” dedi.

‘YEŞİLIRMAK NEHRİ ÖNEMLİ BİR SU KAYNAĞI’
Yeşilırmak nehrinin geçtiği yerlere hayat katan ve orayı güzelleştiren önemli bir su kaynağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti; “Bu güzel suyun tabiata ve yerleşim alanlarına zarar vermemesi için belediyemizin çok önemli çalışmaları var. Bu çalışmalardan sonra yerleşim alanlarına zarar vermesi söz konusu olmadığı gibi vatandaşlarımız kültürel ve sosyal faaliyetlerle beraber tabiattan daha güzel faydalanma şansı yakalayacak. Ben bu projede emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.