AYASOFYA İÇİN ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 21:32

AYASOFYA İÇİN ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ

AYASOFYA İÇİN ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2020 - 10:12

207 views

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasından dolayı Hayatcan Derneği şükür kurbanı kesti. Dernek Başkanı Cengiz Erdem burada yaptığı konuşmada; “Kim ki Ayasofyayı Camiden başka bir mabede çevirirse Allah’ın, Meleklerin ve bütün insanların laneti üzerine olsun. Ebediyen cehennemde kalsınlar. Onların azapları asla hafiflemesin ve onlara ebediyen merhamet olunmasın. Kim bunları duyup gördükten sonra değiştirirse vebali ve günahı değiştirenlerin üzerine olsun.
Evet bizler 86 yıl önce müzeye çevrilen Ayasofya Camiinin gerçek kimliğine kavuşması hayaliyle yaşadık.
İşte bugün gerçekleşen hayalimizin şükrünü eda etmek ve bu mutluluğu paylaşmak üzere bir araya geldik. Bizlere bu mutluluğu yaşatan ve bu vebalden bizleri kurtaran Cenabı Hakka sonsuz şükürler ederken Ayasofya camiinin açılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere tüm emeği geçenlere ve Ayasofya için ağlayan, göz yaşı döken, gece gündüz dua eden tüm duyarlı insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.
Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem bir Hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır:
“Nimet ürkek bir şeydir kıymeti bilinmezse sahibinden kaçar. Onu şükür bağıyla bağlayın.”
Bizlerde bu hadisi şerif ışığında 86 yıl sonra 24 Temmuzda kılınacak Cuma namazıyla tekrar ibadete açılacak olan Ayasofya nimetine şükür ve o mutlu günün sadakası olması niyetiyle bu kurbanları kesiyoruz.
Ayrıca ülkemizin bekasına göz dikip 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan tüm vatan hainlerini lanetliyorum. Allah bir daha zalimlere asla fırsat vermesin ve böyle günler yaşatmasın.
Allah’ın rahmeti ve mağfireti tüm inananların üzerine olsun. Allaha emanet olun” dedi.
AK Parti İl Başkanı M. Akif Kesmekaya ise; “2009 yılında kurulan ve halkımıza büyük hizmetler veren Hayatcan Derneğince Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması nedeniyle kesilecek olan Şükür Kurbanını Allah kabul etsin. Ayasofya’nın 86 yıl sonra cami olarak ibadete açılması ise ülkemiz insanlarının ve Müslüman kardeşlerimizin yıllardır süren özlemini gidermiş oldu. Başkanımız Sn. R. Tayyip Erdoğan’ın büyük gayretleri sonucunda Ayasofya’nın cami olarak açılması ülkemizde ve dış ülkelerde son derece memnuniyet yaratmıştır. Ülkemiz ve tüm Müslüman ülkelerine hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Daha sonra dualarla 11 adet şükür kurbanı kesildi.
Programa; AK Parti İl Başkanı M. Akif Kesmekaya, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz Erdem ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.