ATSO MAKEDONYA İŞ FORUMU’NDA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 09:51

ATSO MAKEDONYA İŞ FORUMU’NDA

ATSO MAKEDONYA İŞ FORUMU’NDA
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2019 - 14:51

411 views

Makedonya – Amasya İş Forumu’na ATSO Başkanı Murat Kırlangıç’ın öncülüğünde Makedonya’ya giden yaklaşık 25 kişilik ATSO heyeti, Bitola Manastır Ticaret Odası Başkanı Mirko Velkouski, Makedonya Türkiye Ticaret Odası Müdürü Şahbaz Molaviev ve çok sayıda Makedon firma temsilcisi ile yatırımcı katıldı.
İş Forumu’nun açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, ATSO üyelerinin yurtdışı pazarlarda güçlenmesi için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi. Bu güçlenmeyi sağlamak ve Amasya firmalarının ihracatlarını arttırması için yurtdışı pazarlarına yönelik tüm çalışmaları ATSO Global çatısı altında birleştirdiklerini belirten Başkan Murat Kırlangıç, “Üyelerimizin ihtiyaçlarına yönelik bir anlayış ile hareket etmeyi sürdürüyoruz. Bugüne kadar, hayata geçirdiğimiz URGE küme projeleri ve KOSGEB destekli Yurtdışı İş gezileri ile ihracat yapan işletmelerimiz arasına yenilerini ekledik, ihracatçılarımızı yeni pazarlara açtık” dedi.
Makedonya’da olmaktan çok memnun olduklarını belirten Başkan Kırlangıç, Makedonya’nın potansiyeli olan bir ülke olduğunu dile getirdi. Türkiye ve Makedonya arasındaki dostane ilişkilerin çok eskiye dayandığını da söyleyen Başkan Kırlangıç, “Bizler de Amasya iş dünyası olarak bu ilişkilere yeni bir ivme kazandırmak, karşılıklı ticari ilişkilerimizi geliştirmek ve kültürlerimizi yakından tanımak için böyle bir program düzenledik. Bu programın Amasya ve Makedonya arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu. İki ülke arasında kurulan diplomatik köprü, ilişkilerimizi bugün olduğu düzeye taşımıştır. Bizler de çok eskiye dayanan bu ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasına Amasya ekonomisi üzerine bilgiler vererek devam eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, “Amasya’nın turizm ve tarım alanında önemli bir şehir olduğunu ve kapasiteyi uluslararası ölçeğe taşımak için var gücümüzle çalışmakta ve üyelerimizi bu gibi programlarla desteklemekteyiz. Ben bu açıkladığım rakamların daha da artması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Karşılıklı ticaret hacminin, ihracat, turizm, tarım rakamlarının ve yatırımların artması bugünkü toplantının ana hedeflerinden biridir” diye konuştu.
Bitola Ticaret Odası Başkanı Mirko Velkouski memnuniyetini dile getirdi
Türkiye’nin Makedonya’nın çok kadim bir dostu olduğunu ifade eden Bitola Ticaret Odası Başkanı Mirko Velkouski, Türk yatırımcılarını da ülkelerinde her zaman görmek istediklerini belirtti. Bu programın özellikle Amasya ve Makedonya arasında çok önemli bir ticari köprü olacağına değinen Başkan Velkouski, “Bugün sizleri Bitola’da ağırlamaktan ve Makedon iş dünyası temsilcileriyle bir araya getirmekten çok memnunuz. Umuyorum buradaki görüşmeler her katılımcı için faydalı olacaktır” dedi.
Yatırım imkânları anlatıldı
Konuşmaların ardından Makedonya – Türkiye yatırım ortamı, iş dünyasının beklentileri ve yapılabilecek karşılıklı iş birliği çalışmalarını anlatan sunumlar yapıldı. Programın sonunda Amasyalı ve Makedon firma temsilcileri B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Makedonya – Amasya İş Forumu’nun sonunda Başkan Murat Kırlangıç, foruma katkıda bulunanlara günün anısına Amasya Silueti plaket armağan etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.