AŞILAMADA AMASYA TÜRKİYE İKİNCİSİ! - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:30

AŞILAMADA AMASYA TÜRKİYE İKİNCİSİ!

AŞILAMADA AMASYA TÜRKİYE İKİNCİSİ!
Son Güncelleme :

29 Eylül 2021 - 16:47

166 views

Halkımızın Duyarlılığı ile Yerinde ve Zamanında Uyguladığımız Yöntemler Sayesinde Aşılamada Türkiye 2.’siyiz

Vali Mustafa Masatlı, salgın süreci ile Üniversitemizde yeni akademik yılın başlayacak olması sebebiyle alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti. Toplantıda Vali Yardımcısı Faruk Ekiz ile video konferans aracılığıyla İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Alb. Ayhan Aygün, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç ile İl Milli Eğitim Müdür V. Ömer Coşkun yer aldı

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Salgın hastalıkta vaka artışının en önemli nedenini sosyal hareketlilik oluşturmaktadır. Okulların açılmasıyla da yoğun bir sosyal hareketlilik başlamıştır. Buna paralel olarak vaka sayılarımızda artışlar gözlemlenmektedir. Önümüzdeki hafta Amasya Üniversitesi de eğitime başlayacaktır. Bu kapsamada Üniversite ve Yurt yerleşkelerinde Üniversite öğrencilerinin bilgilendirilmesi ve aşılarının yapılması maksadıyla mobil aşı üniteleri kurulacaktır.

İlimiz genelinde aşılama, aşılamaya teşvik ve denetim faaliyetleri de sıkı şekilde devam etmektedir.  Aşılama faaliyetlerinde Sayın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere Türkiye genelinde 2. sıradayız.  Bu durum salgının başından itibaren aldığımız yerinde ve etkin tedbirler ile aşılamada sergilediğimiz proaktif yöntemlerle mümkün olmuştur.  İlimizdeki aktif vakalara baktığımızda ise, %90’ından fazlasının ya hiç aşı olmamış ya da aşılarını tamamlamamış vatandaşlarımızdan oluştuğunu görmekteyiz. Özellikle aşı oranı kısmen düşük olan yaş gruplarında vaka yoğunluğu yaşanması, aşının ne denli etkili olduğunu da ispatlamaktadır.

Bu noktada kış ayları öncesinde henüz aşı olmamış ya da tamamlamamış vatandaşlarımızı sevdiklerinin ve kendilerinin sağlığı için aşı olamaya davet ediyoruz.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda Üniversite öğrencilerine yönelik alınacak salgın tedbirleri, salgının genel seyri ve aşılama hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.