YENİ MUHTARLAR TOPLANTISI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:19

YENİ MUHTARLAR TOPLANTISI

YENİ MUHTARLAR TOPLANTISI
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2019 - 13:49

505 views

Seçimlerden sonraki ilk muhtarlar toplantısında ilimizdeki muhtarlar ile bir araya gelen Vali Dr. Osman Varol hem yeni seçilen muhtarlar ile tanıştı hem de muhtarlık vazifesinin sorumlulukları hakkında bilgiler verdi.

Vali Varol yaptığı konuşmada muhtarların yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Muhtarların sadece kendisine oy verenlerin değil, sorumluluk alanlarında bulunan tüm mahalle veya köy sakinlerinin muhtarı olduğunu ve herkese karşı sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

Muhtarlara verilen önemin arttığına ve özlük haklarının genişletildiğine değinen Vali Varol, buna paralel olarak muhtarlara düşen sorumluluğun da arttığına değindi. Muhtarların sorumluluğu altında bulunan mahalle veya köydeki vatandaşların tüm sorunları ile ilgilenmek zorunda olduğunu ifade ederek muhtarların devletin sahadaki kılcal damarları olduğunu vurguladı.

Vatandaşın devletten veya yerel yönetimlerden, özel idare veya belediyeden, beklediği hizmetlerin tespiti, takibi ve gerekli mercilere iletilmesi hususunda muhtarlara büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizen Vali Varol, muhtarların vatandaşın sorunlarına, sıkıntılarına ve ihtiyaçlarına duyarsız kalma gibi bir lükslerinin olmadığını belirtti.

Vali Varol, muhtarların vatandaşa karşı olan sorumluluklarının yanı sıra devlete karşı da bazı sorumlulukları olduğuna değindi. Bunların en başında hukuk sisteminin sağlıklı işlemesi için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. İnsanların yerleşimleriyle ilgili doğru beyanda bulunma, meydana gelebilecek asayiş ve birtakım kolluk sorunlarına müdahale edilebilmesi adına yetkili mercilere yardımcı olma, mahalle veya köylerde meydana gelebilecek sıkıntıları zamanında yetkililerle paylaşma durumlarını bunlara örnek olarak verdi. Doğal veya birtakım eylemler sonucu ortaya çıkabilecek sorunları önlemek adına muhtarların sürekli sahada olmasının, gözü açık bir şekilde halkın nabzını tutmasının ve fark ettikleri sıkıntıları göz ardı etmemelerinin kilit öneme sahip olduğunu hatırlattı. Bunu yapabilmek için de muhtarların sürekli sabit bir yerde ve mahallerinde bulunmalarının gerektiğini ifade etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.