SİGARAYI BIRAKTI ÜCRETSİZ YEMEK KAZANDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:09

SİGARAYI BIRAKTI ÜCRETSİZ YEMEK KAZANDI

SİGARAYI BIRAKTI ÜCRETSİZ YEMEK KAZANDI
Son Güncelleme :

06 Nisan 2019 - 15:45

260 views

Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencimiz Melih Sarı yedi yıldır kullandığı sigarayı bırakarak sağlıklı yaşamı seçti. Üniversitemiz çatısı altında ise gençlerimizi her türlü bağımlılıktan uzak tutmak için çeşitli etkinlikler, projeler üretilmeye devam ediyor. ‘Sigarayı Bırakan Öğrencilerimize Bir Yıl Ücretsiz Yemek’ kampanyası da bu etkinlikler arasında yer alıyor. Öğrencimiz Melih Sarı da bu kampanyadan yararlanabilecek.
Artık Daha Rahat Nefes Alabiliyorum
On beş yaşından beri sigara kullandığını ve bu durumun sağlığını çok olumsuz etkilediğini söyleyen Sarı ‘’Yirmi iki yaşımda olmama rağmen nefes alıp vermekte zorlanıyordum; biraz efor sarf ettiğimde nefes nefese kalıyordum. Sigarayı bırakalı yaklaşık iki ay olmasına rağmen artık rahat nefes alabiliyorum.’’ dedi.
Ailesinin de bu kararını sevinçle karşıladığını söyleyen öğrencimiz bir özenti sonucu sigaraya başladığını; ailelerden bu konuda dikkatli olmalarını, çocuklarını iyi gözlemlemelerini istedi.
Sigarayı bırakarak bir taşla iki kuş vurduğunu ifade eden Sarı ‘’Hem sağlığıma kavuştum hem de ücretsiz yemek ödülü kazandım. Bu konuda Rektörümüz başta olmak üzere kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Herkesi sigarayı bırakmaya davet ediyorum.’’ cümlelerini kaydetti.
Gençlerin Sağlıklı Yaşaması İçin Her Türlü Kampanyaya Destek Veriyoruz
Öğrencimiz Melih Sarı’nın sigarayı bırakması karşısında çok mutlu olduğunu ifade eden Rektörümüz Orbay ise gençlerin sağlıklı yaşaması için her türlü kampanya ve etkinliğe destek verdiklerini söyledi.
Gençlerin her türlü bağımlılıktan uzak durmaları için üniversitemiz çatısı altında çeşitli etkinlikler ve projeler ürettiklerini kaydeden Orbay; bir öğrencinin bile bu projelerden faydalanmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Orbay; ‘’Genç arkadaşımız sigarayı bırakma kararı alarak sağlığı için olumlu bir adım atmış. Öğrencimizin bu davranışının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyoruz. Bizler için önemli olan sağlıklı bir genç nesil, zira ülkemizin geleceğini gençlerimize emanet ediyoruz.’’ dedi.
‘Sigarayı Bırakan Öğrencilerimize Bir Yıl Ücretsiz Yemek’ kampanyası hakkında da konuşan Orbay; ‘’Buradaki amacımız aslında öğrencilerimizin sağlıklı yaşama özendirmek. Kendi hayatı için bir adım atan öğrencilerimizi biz de böyle bir kampanyayla ödüllendirmek ve desteklemek istedik. Bu bağlamada hem sigara kullanan öğrencilerin hem de sigara kullanmayan öğrencilerin dikkatini çekmek adına son derece önemli bir uygulama olan ‘Sigarayı Bırakan Öğrencilerimize Bir Yıl Ücretsiz Yemek’ kampanyamızı yaklaşık iki yıl önce başlattık. Yerleşkelerimizde bu konuyla ilgili bilgilendirme afişleri ve gençlerin ilgisini çekecek materyaller yerleştirdik. Kampanyaya katılmak isteyen gençlerimizi ise Üniversitemiz Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine yönlendiriyoruz. Burada gençlerimize her türlü destek verilerek belli periyotlarla öğrencilerimizle görüşülerek sigarayı bırakma noktasında destek olunuyor. Sigarayı bıraktığı uzman doktorca onaylanan gençlerimize ise bir yıl boyunca yemekhanelerimizde ücretsiz yemek yeme imkânı veriyoruz. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Bizde Öğrencimiz Melih Sarı’yı ‘sağlığını seçtiği için’ tebrik ediyor; sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyoruz.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.