ÖĞRENCİLER YEŞİL BİR AMASYA İÇİN FİDAN DİKTİLER - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:28

ÖĞRENCİLER YEŞİL BİR AMASYA İÇİN FİDAN DİKTİLER

ÖĞRENCİLER YEŞİL BİR AMASYA İÇİN FİDAN DİKTİLER
Son Güncelleme :

06 Nisan 2019 - 17:07

319 views

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü Eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla etkileşim içerisinde sorumluluk sahasındaki bölgelerde fidan dikim etkinlikleri düzenleyerek Amasya’yı daha yeşile dönüştürmeye devam ediyor.
Amasya ili Suluova ilçesi Yenidoğan mevkiinde hafta içerisinde düzenlenen etkinliklerde; Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Mehmet Varinli İlköğretim öğrencileri binlerce fidanı toprakla buluşturularak doğaya can, çevreye renk kattılar.
Etkinlikler öncesinde Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik; Fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekerek dikim mevsiminde ve kök sisteminin bulunduğu toprak kütlesi dağıtılmadan dikim kurallarına uygun dikeceğiniz fidanlar uyanarak doğaya ve çevreye renk verecektir. Bugün dikeceğimiz fidanlar ise büyüyerek orman olduğu zaman bizlere bu güzel günü hatırlatacaktır diyerek konuşmasını tamamladı.
Öğrencilerin ve Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu etkinliklerin oluşturduğu sinerjiyle ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerimizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, öğrencilerin çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlamak, toplumda çevreyi koruma konusunda farkındalığı artırmak ve kamu birimleri arasında işbirliğinin kurumsallaşmasına katkı sağlamak amacıyla etkinlikler aralıksız devam ediyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.