AMASYA PROTOKOLÜ VE MUHTARLAR YEMEKTE BULUŞTU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:18

AMASYA PROTOKOLÜ VE MUHTARLAR YEMEKTE BULUŞTU

AMASYA PROTOKOLÜ VE MUHTARLAR YEMEKTE BULUŞTU
Son Güncelleme :

20 Ekim 2021 - 11:21

193 views

Amasya protokolü ve muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde düzenlenen yemek programında bir araya geldi.

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Protokol Üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, muhtarlar ve basın mensupları katılımlarıyla Büyük Amasya Otelinde program düzenlendi. Programda ilk olarak konuşan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Zengin, Muhtarlık müessesinin öneminden bahsetti.

‘BEN MUHTAR GELENEĞİ OLAN BİR AİLENİN EVLADIYIM’

Bizler için önem ve ehemmiyetinin olduğu muhtarların gününü kutladığını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Çocuk yaşlarımda, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği aklımdan geçmemiştir ama muhtarlık çok geçmiştir. Ben muhtar geleneği olan bir ailenin evladıyım. İsmini taşıdığım büyük amcam Mehmet Sarı tek partili dönemde uzun yıllar muhtarlık yaptı. Bizim ilkokul dönemlerimizde de muhtarlık yapmaya devam etti. Yine 4 dönemde dayım bu kutsal görevi icra etti. Bunları toparladığımızda 8-9 dönem olmak üzere 40 yıl muhtarlık bizim ailede kaldı diye değerlendiriyorum. Bu manada ben her muhtara şöyle söylüyorum; muhtarlar belediye de uç beyleridir. Eğer bir muhtar belediye başkanının kapısında bekliyorsa, o onun pasifliğidir. Belediye Başkanlığı makamı da muhtarlığın bir makamıdır. Gelen arkadaşlarıma söylüyorum. Bir muhtarın kapıda şapkasını çıkarıp ta koltuğunun altına almasına asla müsaade etmiyorum ve üzülüyorum. Biz belediye olarak muhtarlarımıza uç beylerimiz olarak bakıyoruz. En uçtaki temsilcilerimiz olarak görüyoruz. Muhtarın rengi, cinsi, ırkı, siyasi partisi beni hiç ilgilendirmez. Muhtar vatandaşın kalbi gibidir. Vatandaşın kendisidir. Yani sizler birey olarak kendinizi temsil edebilirsiniz ama taşıdığınız makam, misyon gereği de köyün, kasabanın ve şehirdeki mahallenin temsilcisisiniz. Ve bizlerinde temsilcisisiniz. Emin olun ben demiyorum sizin temsilcinizim diye sizler bizim temsilcimizsiniz. Biz sizlerin dur diyeceği yer de her şeyin duracağını da biliyoruz. Bizim kapımıza gelen muhtarlarımıza bu iş asla olmaz diye bir şey dememişizdir. İleri ki tarihte istenilen işin yapılacağını söylemişizdir. Bu manada 19 Ekim muhtarlar gününüzü kutluyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

‘MUHTARLIK, İNSAN VE HİZMET ODAKLI ANLAYIŞIN İCRASINDA VAZGEÇİLMEZ BİR ÖNEME SAHİPTİR’
Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise, “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, Devletimizin her mahalle ve köydeki kurumsal temsilciliğidir. Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli unsurlarından olan Muhtarlık, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Muhtarlarımız, bulundukları mahalle ve köylerde, Devlet kurumları ve vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Muhtarlarımızın önemine istinaden sürekli onlarla bir arada olmuş ve ‘19 Ekim’ gününün de ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır. Bizim yönetim anlayışımızda da, Muhtarlarımızın görüş, öneri ve istekleri daima ön planda tutulmaktadır. Bundan önce olduğu gibi halkımıza tercüman olan Muhtarlarımıza kapımız her zaman açıktır. İlimizde Muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruşlarımızla yakın bir işbirliği içerisinde bulunarak, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde rol oynamakta, kamu ve yerel yönetimlerimiz tarafından etkin bir şekilde hizmet sunulmasında önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Değerli Muhtarlarımız, zaman zaman sizlerle çeşitli vesilelerle bir araya gelerek İlimizde sürdürdüğümüz projeler hakkında paylaşımlarda bulunuyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.