SIĞINMACILARA SPOR TERAPİSİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:00

SIĞINMACILARA SPOR TERAPİSİ

SIĞINMACILARA SPOR TERAPİSİ
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2019 - 8:53

445 views

Savaşlardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Afganistanlı, Iraklı, Suriyeli sığınmacıların wushu sporu sayesinde suça karışmaları önleniyor.

Amasya Kapalı Spor Salonu’nda düzenli olarak spor yapan Afganistanlı, Iraklı, Suriyeli sporcular hem suça karışmıyor hem de sosyalleşiyor. Sığınmacıların birçoğu ise kendi ülkelerinde milli olmuş sporculardan oluşuyor.

Sığınmacılar, Amasya Wushu İl Temsilcisi Tuğrul Fırat tarafından her gün 1 saat çalıştırılıyor. 11 senedir spor yapan Afganistanlı Naki İbrahimi, “Afganistan’da spor yapıyordum, buraya geldim spora devam ediyorum. Buradaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, bize yardımcı oluyorlar. Tek sıkıntımız lisans çıkmaması. Lisansın çıkmasını istiyoruz ve Türkiye adına yarışmak istiyoruz, lisans çıkmıyor ama. Suçtan da spor sayesinde uzak duruyoruz” dedi.

Amasya Wushu İl Temsilcisi Tuğrul Fırat ise, “Biz burada 8 bin 500 yıllık bir geleneğe sahip olan wushu sporuyla ilgileniyoruz. Çok sayıda yabancı mülteci sporcularımız var. Çocuklar buraya geliyorlar, hiçbir yabancılık sıkıntı çekmeden. Biz de onları bağrımıza bastık, bir anlamda. Hem onların suça bulaşmalarını burada engelliyoruz hem de onların inanılmaz derecede Afganistan’da, Irak’ta, İran’da bir spor geçmişleri var. Onlardan da bir takım şeyler kazanıyoruz” diye konuştu.

Sığınmacı sporcuların hayali ise lisanlarının çıkması ve Türkiye adına şampiyonalara katılmak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.