DÜMEN, ‘DAYANIŞMA AİDATI’ ISRARINA TEPKİ GÖSTERDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:54

DÜMEN, ‘DAYANIŞMA AİDATI’ ISRARINA TEPKİ GÖSTERDİ

DÜMEN, ‘DAYANIŞMA AİDATI’ ISRARINA TEPKİ GÖSTERDİ
Son Güncelleme :

03 Nisan 2019 - 13:13

200 views

Türkiye Kamu Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, sendikaların “dayanışma aidatı” ısrarına tepki gösterdi.
Ülkemiz yoğun bir gündem ile baş başa kalmışken, bütün kamu görevlilerinin gözü kulağı seçim öncesi gerçekleştirilmesi gereken (Mart ayı içerisinde) KPDK toplantısına çevrilmişken yetkili konfederasyon yine konuyu memurların sorunlarından uzaklaştırmaya ve kısır tartışmalarla gündem değiştirmeye çalışıyor diyen Dümen: “Memurun gündemi dayanışma aidatı değil, bir an önce mali ve özlük haklarında düzenlemeye gidilmesidir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak daima memur odaklı bir yaklaşım sergiledik.
Bu yaklaşımımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Her platformda bütün sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge sorununun hakkaniyetle çözülmesi, yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, enflasyonun altında kalan 2019 maaş zamlarının revize edilmesi, kamuya alımlarda mülakatın kaldırılması, atama ve görevde yükselmelerde liyakatin esas alınması ve ek zam gibi kamu görevlilerimizin kanayan yarası haline gelmiş sorunların çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Varsın kendisini yetkili zannedenler memurların haklarını savunmak yerine kasalarına girecek paranın hesabının peşinde olsun ve dayanışma aidatı istesinler, bizler memurlarımızın cebine girecek parayı isteyemeye devam edeceğiz. Kendi dertlerine düşmekten memurun gerçek gündemini kaçıran sözde sendikalara kamu çalışanlarının gerekli tepkiyi vermesi gerekmektedir. Kamu görevlilerinin bu gerçeği görüp, seçim öncesinde memurların elinin en güçlü olduğu bu dönemde memur taleplerini gündemde tutmak yerine dayanışma aidatını gündeme taşıyıp keselerini doldurmaya çalışan bu sözde sendikaların gerçek yüzünü görmesi ve tercihlerini buna göre yaparak kendilerini temsil edecek olan sendikalara yetkiyi teslim etmelerinin vakti gelmiştir.
Kamu görevlilerinin haklı taleplerini göz ardı eden değil, her şartta savunan kollayan sendikalara ihtiyacı vardır.” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.