AMASYA İLİ TARIM VE KIRSAL KALKINMA PLANI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:37

AMASYA İLİ TARIM VE KIRSAL KALKINMA PLANI

AMASYA İLİ TARIM VE KIRSAL KALKINMA PLANI
Son Güncelleme :

22 Kasım 2019 - 10:08

246 views

Valiliğimizin himayesinde uygulanan Amasya ili Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında Göynücek Kaymakamlığımız tarafından yürütülmekte olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli ‘Yeni Nesil Köy Bazlı Milli Tarım Göynücek İşletme Modeli Fizibilite Raporu’ projesi rapor hazırlanması işini üstlenen firmayla sözleşme imzalandı.
Göynücek ilçemizde bulunan Damlaçimen-Karayakup köyleri mevkiinde Amasya ili Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında uygulanması planlanan ‘Yeni Nesil Köy Bazlı Milli Tarım Göynücek İşletme Modeli Fizibilite Raporu’ projesi raporu hazırlanması ile Damlaçimen ve Karayakup Köyleri arasında kalan 7000 dekar arazinin yatırım analizleri yapılması planlanıyor. Rapor sonuncundaki veriler ışığında bölgeye yapılacak yatırım ile bölge halkına yatırım, istihdam, üretim, markalaşma, güvenilir gıda, iç Pazar, ihracat, sosyo-ekonomik gelişim gibi katkıların sağlanması amaçlanıyor.
Göynücek Kaymakamlığımızda gerçekleştirilen imza törenine, Göynücek Kaymakamı Mustafa Gürbüz, OKA İl Koordinatörü Erdin Güden, PMC Proje Üretim Danışmanlık Şirket Müdürü Ayhan Apaydın ve Proje Koordinatörü N. Ebru Yapar da katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.