SAĞLIK MÜDÜRÜ NERGİZ ‘SAĞLIK İÇİN BİR DER DE BİZDEN’ EĞİTİMİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 16:37

SAĞLIK MÜDÜRÜ NERGİZ ‘SAĞLIK İÇİN BİR DER DE BİZDEN’ EĞİTİMİ

SAĞLIK MÜDÜRÜ NERGİZ ‘SAĞLIK İÇİN BİR DER DE BİZDEN’ EĞİTİMİ
Son Güncelleme :

28 Mart 2019 - 15:29

320 views

Öğrencilere temel sağlık bilinci kazandırmak amacıyla İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ve personelinin bizzat sınıflarda ders anlattığı “Sağlık İçin Bir Ders de Bizden” projesi dahilinde Nihat Bayramoğlu İlkokulu ve Özel Açı İlkokulu’nda eğitimler verildi.

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü ve Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Sağlık İçin Bir Ders de Bizden” projesi kapsamında İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz’in de katılımıyla, Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından Nihat Bayramoğlu İlkokulu ve Özel Açı İlkokulu öğrencilerine sağlık okur yazarlığını geliştirmek adına ‘Ağız ve Diş Sağlığı’, ‘Fiziksel Aktivite ve Obezite’, ‘İlk Yardım, 112 Çağrı Merkezi’ ve ‘Sigaranın Zararları’ konulu eğitimler verilmiştir.

Eğitim sonunda ebeveyni sigara kullanan öğrencilerden ailelerine sigarayı bırakmaları için mektup yazmalarını içeren ‘Sigaraya Veda Mektubu’, sigara kullanmayan ebeveynlere de teşekkür mektubu yazmaları istenmiştir. Böylelikle ebeveynlerde sigara kullanımının zararları konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.