KONUKSEVER; HERKESİ CURLİNG OYNAMAYA ÇAĞIRIYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:00

KONUKSEVER; HERKESİ CURLİNG OYNAMAYA ÇAĞIRIYOR

KONUKSEVER; HERKESİ CURLİNG OYNAMAYA ÇAĞIRIYOR
Son Güncelleme :

27 Nisan 2019 - 12:31

443 views

Amasya’da yaklaşık 1,5 milyon liralık yatırımla inşa edilen Türkiye’nin üçüncü curling salonunda görevli antrenör Semiha Konuksever, okulları gezip çocuklara bu spor hakkında bilgi veriyor.

Geçen yıl kasım ayında hizmete açılan Türkiye’nin üçüncü curling salonu, yaklaşık bin 500 metrekarelik alana kuruldu.

Uzunlukları 68 metre olan iki kulvara sahip curling salonunda geleceğin sporcularını yetiştirmek için milli sporcu ve antrenör Semiha Konuksever görev yapıyor.

Kentteki okulları ziyaret eden Konuksever, curling hakkında bilgi verip çocukları bu spora kazandırmaya çalışıyor.

Konuksever: “Ciddi anlamda yetenekli çocuklarımız var”

Semiha Konuksever, Türkiye Curling Federasyonu tarafından Amasya’da bu sporu geliştirmek için görevlendirildiğini söyledi.

Pek bilinmediği için başlarda curlinge fazla ilgi olmadığını, öğrencilere bu branşı anlatabilmek için okul okul gezdiklerini aktaran Konuksever, ilkokullara, liselere, üniversiteye gidip tanıtım yaptıklarını belirtti.

Tanıtımın ardından salona gelenlerin sayısının oldukça arttığına işaret eden Konuksever, “Yeni başlayanlara curlingin temel çıkışlarını, temel konularını, nasıl oynandığını anlatıyoruz. Sonrası kendiliğinden geldi.” ifadelerini kullandı.

Amasya’da curlinge ilginin beklenenin üzerinde olduğunu vurgulayan Konuksever, çalıştırdığı sporcuların arasında çok yetenekli çocuklar bulunduğuna dikkati çekti.

Konuksever, “Amasya’da curling salonuna gelen yaklaşık 100 sporcumuz bulunuyor. Bunların arasında milli takıma kazandırılacak, ciddi anlamda yetenekli çocuklarımız var. Gün geçtikçe daha iyi oluyorlar. Bu çocukların milli takımda yer alacağına inanıyorum. Çalışmalara başlarken kendimize teknik anlamda belli bir hedef koymuştuk. Çok kısa sürede bu hedefi aştık.” diye konuştu.

Arı: “Milli takıma, hatta olimpiyatlara oyuncular göndereceğiz”

Türkiye Curling Federasyonu Amasya İl Temsilcisi Ahmet Arı, yapılan yatırımlarla bu branşta dünyada söz sahibi olmak istediklerini dile getirdi.

Curlingin olimpik bir branş olduğunu ve Türkiye’ye başarılı sporcular kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Arı, “Bu olimpik sporda dünyada söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Ülkemize olimpiyat sporcuları yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Çok kaliteli sporcularımız var. Çok kısa sürede milli takıma, olimpiyatlara oyuncular göndereceğimize inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.