FARKINDA OL ENGEL OLMA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:36

FARKINDA OL ENGEL OLMA

FARKINDA OL ENGEL OLMA
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2019 - 17:29

385 views

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ikincisi düzenlenen engelli sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında yöneticiler ve engelli derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezindeki toplantıda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan, önceki çalıştayda ele alınan sorunlar ve çözümlerine dair atılan adımlara ilişkin sunum yaptı.

Sunumun ardından yaptığı konuşmada engellilere yönelik hizmetlerde gelinen noktanın daha ileri taşınması gerektiğini belirten Vali Varol, “Toplumumuzun refah düzeyi artarken diğer taraftan da engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimleri ve her türlü sosyal olanaktan istifade edebilmeleri adına sürekli olarak yeni çalışmalar üretmemiz, yeni bir takım işler ortaya koymamız gerekiyor. Bunun içinde çeşitli mekanizmalarımız var” dedi.

Vali Varol, kendilerinin ve ildeki yöneticilerin engelli STK’ları ile sürekli olarak doğrudan diyaloğunun mevcut olduğunu vurguladı.

Engelli STK’ları yöneticilerinin kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür edip beklentilerini ilettikleri toplantıya Vali Yardımcısı Turgay İlhan, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kurum müdürleri ve diğer yetkililer de katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.