30 GÜNLÜK İCRAATLAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 18:16

30 GÜNLÜK İCRAATLAR

30 GÜNLÜK İCRAATLAR
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 11:47

470 views

Belediye Başkanımız Mehmet SARI makamına geçtiğinden beri yaptığı çalışmalarla Amasyalıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Başkanımız bu çalışmaların devam edeceğini söyledi ve 1 aylık çalışmaları hakkında basın toplantısı yaptı. Belediye Konukevi’nde çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Başkan SARI, “Seçim öncesinde verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık. Şehrimizin dertleriyle dertleşelim. Bir aylık bir Belediye Başkanlığı süreci içerisinde ne yaptık, neler vaad ettik, neler yapmalıyız diye bir araya geldik. Personel durumumuz, makam araçlarımız, mali durumumuz ne durumda diye araştırma içerisine girdik. “Şeffaf belediyecilik” dedik. Vatandaşımız bizden kamuyu ilgilendiren bilgiyi alabilir. Dedikoduyla kimse iş yapmasın. Ortak aklı işletiyoruz. Kamuoyunu ilgilendiren olaylar oldu. Makam kapısını açacağız dedik ve kaldırdık. 77 bin 200 vatandaşımız bizi ziyarete geldiler. Söz verdiğimiz gibi araçlarımızı çektik. Bu araçları düğün aracı yaptık. İsteyen evlenen gençlerimizin emrine veriyoruz. Her masrafları bize ait, günde 15 düğün olsa da araçlarımızı vereceğiz.
Eski belediyenin yerini yıktık. Şehrimizin yaşlılarına ait birinci sınıf bir mekân yapıyoruz. Caminin yeşil alanı ile birleştiriyoruz, orayı nefes alınan yer yapacağız.”
Başkan SARI, Kültürevleri konusunda da yeni uygulamalar hakkında bilgilendirdi. “Bazı çirkin iftiralar yapılıyor. “Kültürevlerini kapattı” deniyor. Biz, yaşlı ve ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın evlerinin onarımı ve temizliğini yapacağız. Bu evlerin sahiplerini evlerinden alıp Boşaltılan 9 numaralı kültürevinde yaşlılarımızı misafir edeceğiz. Bir başka kültür evini de otizmli çocuklarımızın kullanımına açacağız. Güvenlik içinde gönüllerince buradan faydalanacaklar” dedi.
Ramazan ayı içerisinde yapılacak sosyal faaliyetler hakkında da yapacaklarını şöyle sıraladı; “Hayatcan Derneği’nin belediyemizle herhangi bir bağlantısının kalmadığını ve bu tür sosyal yardımlaşma için “Nefes” adı verilen yeni bir uygulamayla geçileceğini basın açıklaması ile vatandaşları bilgilendirmiştik. Ramazan ayı içinde yardım yapmak isteyen, zekâtını ve fitresini vermek isteyenler “Nefes” adı altındaki derneğe makbuz karşılığında verebilirler. Ayrıca her akşam 3 ayrı yerde 1500 kişiye iftar vereceğiz. Belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan iftar vereceğiz. Genelde 60 bin civarında iftar yemeği vermiş olacağız. Ayrıca iftar yerine gelemeyen yaşlıların tespiti yapılacak ve evlerine iftar yemeği servis edilecek.” dedi.
Konuşmanın devamında; “Dün belediyemizin adı geçen her tabelaya TC’yi ekledik. Belediye binamızın ana giriş kapısı üzerine ve ırmak tarafındaki duvara “T.C. Amasya Belediyesi” yazdırdık. Sevenle sevgilisini buluşturduk” diye değerlendirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.