DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNDEN YÜZLERCE FİDAN - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:44

DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNDEN YÜZLERCE FİDAN

DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNDEN YÜZLERCE FİDAN
Son Güncelleme :

28 Mart 2019 - 9:49

294 views

Amasya İli Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlüler tarafından Merkez ilçe Boğaköy mevkiinde bulunan Adalet Ormanı’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Amasya İli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize edilen, Amasya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte; 21 Mart Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Amasya/Merkez/Boğaköy Mevkiinde önceki yıllarda oluşturulmuş olan Amasya Adalet Ormanı’nda Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik öncülüğünde Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler tarafından yüzlerce tüplü servi fidanı toprakla buluşturuldu.
Fidan dikme programına; Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, Amasya Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Akyürek, Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları ve denetimli serbestlik hükümlüleri katıldılar.
Denetimli serbestlik nedir?
Denetimli serbestlik, “Mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, denetim ve denetleme planı doğrultusunda şüpheli, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir uygulamayı” ifade etmektedir. Denetimli serbestlikle, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradıkları zararın giderilmesi ve bu yolla toplumun korunması
amaçlamaktadır.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.