ABARTMIYORUZ FAKAT CİDDİYE ALIYORUZ. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:04

ABARTMIYORUZ FAKAT CİDDİYE ALIYORUZ.

ABARTMIYORUZ FAKAT CİDDİYE ALIYORUZ.
Son Güncelleme :

13 Mart 2020 - 16:19

219 views

Dünyada yoğun bir şekilde yaşanan ve ülkemizde de yeni başlayan Corona Virüs, Covid-19’a karşı devletin ve toplumun her kesimine büyük görevler düşmektedir.
Okulların tatil edilmesinden toplu yapılan bütün etkinlik ve organizasyonların iptal edilmesine varana kadar birçok acil ve önemli adımlar yetkiler tarafından atılmış olsa da yeterli değildir.
Velilere tatil sürecini nasıl geçirecekleri konusunda bilgi verilmeli ve bunun yanı sıra kalabalık yerlerden, AVM’ lerden, kafelerden uzak durulması gerektiği vurgulanmalı; bu süreçte kendi kendimizi izole etme ve kontrollü bir yaşam sürdürme konusunda çağrıda bulunulmalıdır.
Krizi fırsata çevirmeye çalışanlara karşı toplumsal bilinç oluşturulmalı, bu tip davranışlarda bulunanlara toplumsal tepki ortaya konulmalı ve devletin bu konunun takipçisi olması gerekmektedir. Çünkü toplum en büyük zararı bu fırsatçılardan görecektir.
Mevcut olarak kamu hizmeti yürüten kamu emekçilerinin çalışma ortamlarının bu koşullara uygun hale getirilmesi için çalışmaların bir an önce başlatılması gerekmektedir. Kamuda yemekhaneler, çay ocakları ve kantinler çalışanlar tarafından ortak kullanım alanlarıdır; bu alanlar ile ilgili olarak tedbirlerin ivedi olarak alınması gerekmektedir.
Bütün bunların yanı sıra kadrolu ve ücretli görev yapan kamu çalışanları ek ders konusunda mağdur edilmemelidir.
Bilinen en önemli bulaşma yolları ağız, burun ve gözdür. Bu nedenle toplum tarafından bu süreçte zorunlu olarak kullanılacak hastane, fırın, pastane, restorant ve market gibi alanlarda tüm çalışanların maske takmaları zorunlu hale getirilmelidir.
Okulların neden 13 Mart Cuma günü değil de 16 Mart Pazartesi tatil edildi diye sormadan edemiyoruz. Çünkü salgın ülkemizde 2 kişi de var, denilse de yayılma riski yüksek bir salgınla karşı karşıyayız. Okullar 13 Marttan itibaren tatil edilmeli idi.
Üniversite öğrencileri tatil haberini duyar duymaz soluğu otogarlarda aldı. Otogar virüsün geçiş alanı olabilecek yerlerden bir tanesi. Kaldı ki bu ani alınan karar sonrası otobüs firmalarının araçların hijyeni konusunda hiçbir çalışma yapmadan yolcu taşıma riskini daha da arttırmaktadır .
Her şeyden önce salgın, ne çok abartılmalı ne de hafife alınmalıdır.
Neticede bu salgının kaynağı bir virüstür. Virüse karşı uygulanacak koruma yolları basitten komplekse çeşitlendirilebilir. Bizim bireysel olarak yapabileceklerimiz ise temel sağlık ve temizlik kurallarına harfiyen uymaktır.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.