“2019 İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORUMUZU KAMUOYUYLA PAYLAŞTIK” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:06

“2019 İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORUMUZU KAMUOYUYLA PAYLAŞTIK”

“2019 İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORUMUZU KAMUOYUYLA PAYLAŞTIK”
Son Güncelleme :

29 Kasım 2019 - 10:30

157 views

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, Eğitimde birçok olumlu göstergeye rağmen, son yıllarda eğitime ayrılan kaynaklarda bir azalma olduğunu belirterek, “Eğitim sisteminin kalitesini artırmanın önündeki engelleri kaldırmak, daha nitelikli bir eğitim sistemi tesis etmek için kaynakların artırılması bir zorunluluktur” dedi.
Kerem Camcı, Eğitime yapılan yatırımların ne kadar etkili ve verimli sonuçlar verdiğini görmek için politikaların ve uygulamaların sürekli olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, yapılan izleme ve değerlendirme çalışmalarının eğitim sisteminin mevcut durumunu, olumlu gelişme seyreden ve geliştirilmesi gereken alanlarını tespit etmeye ve eğitim sisteminin iyileşmesi adına veri temelli öneriler geliştirmeye imkân verdiğini söyledi.
Mesleki eğitime yeni kayıt ve toplam öğrenci sayısında bir azalma olduğunu kaydeden Camcı, şöyle devam etti: “Mesleki ve teknik ortaöğretime yeni kayıt olan öğrenci sayısı 433 bine inerken, genel ortaöğretime yeni kayıt olan öğrenci sayısı ise 623 bine çıkmıştır. Yeni ortaöğretime geçiş sistemi ile birlikte öğrencilerin istedikleri okul türüne devam etmelerine imkân verilmesi, mesleki ve teknik ortaöğretimdeki yeni kayıt ve toplam öğrenci sayısını azaltırken, genel ortaöğretimdeki yeni kayıt ve toplam öğrenci sayısını ise önemli oranda artırmıştır. Son yıllarda liseden mezun olma oranları hızlı bir şekilde artmıştır. 18-21 yaş arası en az lise mezunu olanların oranı kadınlarda yüzde 69,1, erkeklerde yüzde 62,7 ve toplamda ise yüzde 65,8’dir. Lise eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınmasından sonra lise mezunu oranı artmasına rağmen halen OECD ülkeleri ortalamasının altındadır.” Tüm öğrencilerin kaliteli bir eğitime erişmesini, temel bilgi ve becerileri
elde etmesini temin edecek bir eğitim sistemi tasarlanmalıdır
İki yıl önce yükseköğretime geçiş sınavlarında bir değişiklik yapıldığını hatırlatan Camcı, yeni uygulanan AYT ve TYT sınavlarına girenlerin performanslarına bakıldığında, sonuçların iç açıcı olduğunu söylemenin güç olduğunu dile getirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.